Jegyzet

2021.01.30. 19:50

Télen a melegben

Nem kevesen örülnek annak, hogy egyre enyhébbek a teleink, hiszen nem megy el annyi fűtésdíjra; meg aztán a kocsin sem muszáj télire cserélni a nyári gumit.

És persze kellemesebb a plusz tízben sétálni, mint a mínusz tízben. Nyáron pedig jobban tervezhető a nyaralás, hiszen ha jön is az eső, gyorsan megy és egyre ritkább. Ennyi jut hozzánk a melegedő éghajlatból.

Egyelőre! De hol is tartunk a melegedő időszakban? Elején? Közepén? Végén? A végén biztos, hogy nem, de – szerintem – a közepén sem. A mi életünkben tuti, hogy folytatódik; és amellett, hogy még kevesebb megy fűtésre, illetve csokiszínűre sülünk a napon, biztosan lesznek csontot fájlaló száraz hidegek és borzalmas viharok is.

Tekintsünk azonban a távoli jövőbe. Amellett, hogy természetesen mindent meg kell tenni a melegedést okozó gázok kibocsátásának mérsékléséért, el kellene gondolkodni azon is, hogy mi lesz az emberiséggel akkor, ha az éghajlat még évszázadokon keresztül „teszi a dolgát”, tehát változik. Most gyorsan melegszik.

Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!