Közbeszerzés

2023.09.19. 13:34

Pihenő sziget is lesz a hortobágyi Bivalyos tavon

Haon.hu

A tavat és környékét is rendbe teszik

Forrás: Illusztráció: MW-archív

A Hortobágy-Halastó Bivalyos tóegység és Akadémia halastó projektterületen vízgazdálkodással érintett élőhelyrekonstrukciót szeretne megvalósítani a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a „Life” projekt keretében. A szeptember 14-ei Közbeszerzési Értesítőben megjelentek szerint az egykori halastavak műtárgyaként használatos, mára már funkciótlanná vált beton, vasbeton műtárgymaradványokat elbontják, mivel azok  a jelenlegi vizes élőhely látképi megjelenését rontják. Ugyancsak el kell bontani egy korábbi projekt során a tórészeket elválasztó földmű mellett partifecske-telep célzattal épült beton létesítményt.

A tervekben szerepel egy tápzsilip építése és kettő felújítása; két pihenő sziget kialakítása, egy kilátópont építése is. Ezen túl 800 méternyi földmű, több mint ezer méter part rendezése, tovább 3,5 kilométernyi csatorna megszüntetése is szükséges. 

Az ajánlattételi felhívásban kiemelik, hogy az építési munkaterület országos jelentőségű védett természeti terület és NATURA 2000 hálózat részét képezi. A munkára 12 hónap áll rendelkezésre, az ajánlatokat szeptember 28-ig várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában