Közbeszerzés

2023.09.14. 08:39

Drágult a Dóczy Gimnázium tornacsarnokának kivitelezése

Több ventillátort, modernebb ablakokat kap az épület.

Haon.hu

Különböző rendezvényeknek is otthont ad az épület

Némileg drágult a Debreceni Dóczy Gimnázium tornacsarnokának építése, ezért a beruházó Tiszántúli Református Egyházkerület júliusban szerződést módosított a kivitelezést végző debreceni céggel – áll a szeptember 8-ai Közbeszerzési Értesítőben.

Mint az eredeti ajánlati felhívásban részletezik, a Dóczy Gimnázium egy kisméretű tornateremmel rendelkezik, amely az oktatás jelenlegi elvárásainak nem felel meg. Az iskola udvarán rekortán burkolatú sportpálya és egy használaton kívüli bitumenes pálya található. Az építendő tornacsarnok az E.ON és a Svetits épületek közé, a Klaipeda utca (Keleti Kiskörút) mentén a telek délkelti részén helyezendő el különálló épületben.

 A testnevelés-oktatást kiszolgáló főfunkció mellett szükség szerint külső szervezésű sportrendezvények céljaira használható, emiatt szükség van egy utcai bejáratra, amely lehetővé teszi az épület önálló külső használatát.

Több műszaki tartalom

A tervezett tornacsarnok beépített alapterülete mintegy 1400 négyzetméter. Többek közt fedett átjárót, rekortán pályát kell építeni, lábazatot javítani a Szabó Magda ház déli oldalán, kerítést bontani és építeni, akusztikai (hangelnyelő) burkolatokat, álmennyezeteket készíteni.

A munkára tervezetten 14 hónap áll rendelkezésre, azt egy debreceni cég végzi. Az eredeti szerződéses összeg 1 milliárd 205 millió 550 ezer forint volt, mely 102 millió 350 ezer forinttal emelkedett, így a végösszeg 1 milliárd 307 millió 900 ezer forint.

Mint az indoklásban írják, a kivitelezés folyamata során a tornacsarnok megfelelő teljes átszellőztetésének biztosítása érdekében szükségessé vált további két tetőventillátor beépítése, valamint tűzvédelmi indokok alapján a tetőszerkezetben elhelyezett 18 darab ablak gépi úton való nyithatóvá tételének megvalósítása. A pótmunkák miatt az építés időartama is megőtt 3,5 hónappal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában