Ott ülésezett a fürdőszövetség

2023.09.11. 18:05

Újfalui polgármester: fürdőváros leszünk

Berettyóújfaluban tartotta elnökségi ülését a Magyar Fürdőszövetség.

Nagy Emese

A felújított berettyóújfalui strandot június elsején adták át

Forrás: Napló-archív

Elnökségi ülést tartott Berettyóújfaluban a Magyar Fürdőszövetség hétfőn délután, amin főként a település turisztikai lehetőségeiről és a hazai fürdők helyzetéről tanácskoztak a résztvevők.

Berettyóújfaluban tartotta elnökségi ülését a Magyar Fürdőszövetség
Berettyóújfaluban tartotta elnökségi ülését a Magyar Fürdőszövetség
Forrás: Molnár Péter

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere köszöntőjében kiemelte, egyik legfontosabb célkitűzése, hogy Berettyóújfalu előkelő helyet kapjon Magyarország turisztikai térképén.

Fürdőváros leszünk. Nem titkolt célunk, hogy a gyulai, a zalakarosi fürdők mellett képzeljük el magunkat. Nyilvánvalóan tisztában vagyunk azzal, hogy nem egyik napról a másikra lehet felkerülni hazánk turisztikai térképére, hiszen annak vannak bőven kritériumai, melyeknek szeretnénk a jövőben megfelelni

– fogalmazott a polgármester.

Muraközi István berettyóújfalu haon
Muraközi István
Forrás: Molnár Péter

3,5 milliárdból újult meg a berettyóújfalui strand

Muraközi István elengedhetetlennek tartja, hogy egy népszerű úti cél könnyen megközelíthető legyen, a város bővelkedjen szállásokban, éttermekben. Legyen kikapcsolódási lehetőség, és természetesen vendégszeretet. – A földrajzi megközelíthetőségünket jónak mondanám, elérhetőek vagyunk közúton és autópályán. Nyilvánvalóan jó helyzetben vannak azok a hazai, vagy határon túli települések, amik bővelkednek természeti és építészeti adottságokban. Ennek ellenére meg kell jegyezni, ha valaki turisztikai attrakciót, terméket kíván megvalósítani, annak a meglévő adottságok mellé rengeteg munkát, anyagi forrást kell belefektetnie ahhoz, hogy a kívánt célt elérje – mondta. Hozzátette, a legnagyobb lépést, amit az elmúlt időszakban meg tudtak tenni a kormányi támogatásnak köszönhetően, hogy sikerült megújítaniuk három és fél milliárdból a berettyóújfalui strandot.

Fellendüljön a turizmus

Nem vagyunk még felkészülve arra, hogy megrohamozzák városunkat a turisták, és 5-10 napra megszálljanak szálláshelyeinken, de igyekszünk, és idővel mindenre sor kerül.

Szállás terén még nem állunk a legjobban, de éttermeink vannak, és a kikapcsolódási lehetőségek terén is komoly eredményeket tudunk felmutatni, de még akadnak feladataink. Tudatos tervezéssel megpróbáltuk a várost az aktív turizmus térképére feltenni, hisz most már 70 kilométernyi kerékpárút-hálózattal rendelkezünk, ami Újfalun belül egy 10 kilométeres úthálózatot jelent, egyik irányban Nagyváradra, a másikban pedig Debrecenbe van lehetőség kerékpárral eljutni. Színes a programkínálatunk, van gyógyvizünk – ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyre jobban fellendüljön Berettyóújfaluban a turizmus – jegyezte meg a polgármester.

Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke megjegyezte, az elmúlt években sok mindennel szembe kellett néznie a turisztikai szektornak, gondolva itt a koronavírus-világjárványra, a háborús helyzetre és az energiaválságra.

Kántás Zoltán berettyóújfalu haon
Kántás Zoltán
Forrás: Molnár Péter

– Úgy tűnik, a fürdőágazat, mint számos csatából, ebből is sikeresen tudott túllépni. Értelemszerűen teljesen más, illetve új dimenziókat nyitottak meg az elmúlt hónapok számunkra.

Sok olyan dolog felértékelődött, amivel kevesebbet foglalkoztunk a múltban, és a jövőben lényegesen nagyobb erőforrásokat kell a fürdők energiahatékonyságának növelése érdekében megtennünk úgy, hogy közben nem feledkezünk meg azokról a fejlesztésekről sem, amik a vendégekről, vagy nekik szólnak

– hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában