Közbeszerzés

2023.06.01. 12:13

Közel egymilliárd forintból vásárolt fontos gépeket a Klinikai Központ

Angiográf és MR berendezés is érkezik majd.

Új gépek segítik majd a gyógyítást

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

A május 31-én megjelent Közbeszerzési Értesítő szerint a Debreceni Egyetem Klinikai Központ két nagyértékű eljárása is sikeres volt.

Angiográf berendezést 454 millió 800 ezer forint értékben vásárolnak. A berendezés részét képezi C-íves vizsgálószerkezet, vizsgálóasztal, generátor, RTG sugárzó, megjelenítő rendszer, monitor a vizsgáló helyiségben, vezérlőpult, sugárterhelést csökkentő módszerek, digitális tárolás és posztprocesszing, hemodinamikai mérőrendszer.

 Három ajánlat érkezett a felhívásra, a nyertes egy etyeki székhelyű cég lett, a szerződést május 15-én kötötték meg.

 A szerződés alvállalkozó bevonásával megvalósított részét képezi a beszállítás, az installálás, a betanítás, a bemérés és az épülettechnológiai kivitelezés.

MR-t is vesznek

Egy másik eljárás egy darab 1.5 T-s MR berendezés beszerzésére irányult a Debreceni Egyetem Klinikai Központ részére. A berendezés részei: Gradiens rendszer, RF rendszer, vevő tekercsek, páciens asztal, neurológiai képalkotás, diffúzió súlyozott (DWI) képalkotás, hasi vizsgálatok, kardiológiai vizsgálatok, MR angiográfia, automatizált munkafolyamatok, mozgás érzéketlen adatgyűjtés, párhuzamos képalkotás (PAT imaging), módszerek az adatgyűjtési idő csökkentésére, technikák spektrális szaturáció/gerjesztéshez, szekvenciák, vezérlőpult és képrekonstrukciós számítógép, rekonstrukciós paraméterek, 2D és 3D post processing, támogatott DICOM és egyéb funkciók.

Üzembe helyezést követően a nyertes ajánlattevőnek át kell adnia a magyar nyelvű kezelési útmutatót, továbbá el kell végeznie a kezelőszemélyzet (7 fő) oktatását a készülék használatára vonatkozóan 5 napos időtartamban. A sikeres üzembe helyezést és oktatást követően történhet meg a készülék végső átadása, melyről átadás-átvételi jegyzőkönyv készül.

4 ajánlat érkezett a felhívásra, a nyertes egy budapesti székhelyű vállalkozás, mely 358 millió 900 ezer forintért szolgáltatják a berendezést.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában