Helyi gazdaság

2023.06.07. 07:55

Debreceni céget vett meg a BMW egyik beszállítója

Eszenyi István és Bényei János (a Fiss eddigi tulajdonosai), Antreter Ferenc (a Leadec Kft. pénzügyi igazgatója), Dákai Ferenc (a Leadec Kft. ügyvezető igazgatója) és Major Hédi (a Leadec Hungary HR igazgatója) aláírják a megállapodást

Forrás: Leadec / VG

Tizennégy éven át tartó működés után a németországi Leadec társaság ellenőrzése alá kerül a debreceni Fiss Automatika Kft., erről a Világgazdaság írt kedden. A lap a vevő erről kiadott közleménye nyomán azt írta, a társaság a gyárak vezető globális szolgáltatási szakértője. A május 31-i ügylettel a Leadec erősíti magyarországi jelenlétét, elektrolizálási és az automatizálási képességeit.

A cikk szerint a 2010-es alapítású, 90 fős Fiss Automatika villanyszereléssel, erőáramú elosztással, mérés- és szabályozástechnikával, speciális gépek gyártásával, épületautomatizálással foglalkozik. Jellemzően vegyipari, gyógyszeripari és kőolajipari ügyfelei vannak, de működtet egy kapcsolószekrény-gyártó műhelyt is.

A Leadec magyarországi leányvállalatának mintegy 700 munkatársa nyolc hazai telephelyen dolgozik, közvetlenül az ügyfelek gyáraiban. Közleményében Markus Glaser-Gallion, a társaság vezérigazgatója jelezte:

cége különösen örül annak, hogy a Debrecenbe települő BMW-gyárat a Leadec annak egész életciklusa alatt támogathatja majd.

A BMW-nél nagyfeszültségű akkumulátorokat is fognak szerelni.

Arról, hogy a német cég hazai leányvállalata Debrecenbe jöhet, 2018-ban már volt szó. A VG emellett rámutatott: tavaly a BMW csoport Steyr-i gyára digitális szolgáltatást rendelt a Leadectől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában