Közbeszerzés

2023.05.01. 07:59

Lakások és közösségi kert is épülne Biharkeresztesen

Négy lakást építhetnek a Zöldmező utcában.

Épülhetnek a házak

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Egy debreceni cég építhet Biharkeresztesen lakásokat a „Leromlott városterületek rehabilitációja” program keretében, nettó 282 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből. 

A település önkormányzata a Zöldmező utcán két ingatlanon 2-2 lakásos lakóépület (vagyis összesen 4 lakás) tervez létesíteni, és ugyanitt „Közösségi épület, valamint közösségi kert is készülne.

A részletes leírás szerint mindkét tervezett lakóingatlan jelenleg üres telekre épülhet, elektromos árammal és ivóvízzel ellátva. Csatorna közmű nincs az utcában, a szennyvíz kezelését földfelszín alatti zárt szennyvíztárolóval szükséges megoldani. A lakóépület földszintes, falazott szerkezetű, kereszttengelyére tükörképű, azonos lakásalaprajzú épület. Hagyományos építési anyagokkal, hagyományos építési technológiával kivitelezhető. Gépkocsi tároló nem lesz az épületben, így saját telken belül szükséges parkolóhelyeket kialakítani. A lakások külön-külön fűtési és HMV rendszerrel, valamint elektromos hálózattal rendelkeznek. 

Vegyes tüzelésű kazán lesz a lakásokhoz tartozó fűtőhelyiségben elhelyezve, a hőleadó testek radiátorok lesznek. Az épület napos tetősíkján napelemeket kívánnak elhelyezni.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában