Közbeszerzés

2023.04.30. 17:58

Rendbe teszik a csatornákat Vámospércsen

Biztosítják majd a lakóházak védelmét is

Forrás: Illusztráció: MW-Archív

Belterületi vízrendezést szeretne megvalósítani Vámospércsen önkormányzata a Zrínyi, Hegyalja, Domb, Homok utcákon, valamint a Béke utca – Dózsa György utca – Létai ér között elhelyezkedő vízelvezető rendszer rekonstrukcióját elvégezni. Mint a Közbeszerzési Értesítőben áll, az érintett területeken csak kevés helyen található nyílt burkolt vízelvezető csatorna, a többin nincs vízelvezetés.

 Zárt csatornákat kell építeni, mert a rendelkezésre álló terület nagysága, a közművek elhelyezkedése és a domborzati viszonyok nem teszik lehetővé nyílt csatorna építését a befogadóig.

A Béke utca – Dózsa György utca – Létai ér között elhelyezkedő gyűjtő csatorna (kisebb zárt szakaszokkal) nem látja el a funkcióját. A burkolt szakaszokon összetörtek, összecsúsztak a járdalap burkolatok, így itt az átereszek és támfala megtartása mellett mederburkolat építését tervezte az önkormányzat a jelenlegi járdalapburkolat helyett. A földmedrű szakaszokon a megfelelő esés sem biztosított, a földmeder profilja tönkrement. Ezért a teljes csatornaszakasz rekonstrukciója szükséges, akként hogy a meglévő csatornaszakaszokat üregelt falú mederburkoló elemmel kell leburkolni, illetve az átereszeket, támfalakat átépíteni, ahol kevésbé beépített a terület, ott megtartani a földmedret. 

A tervezett csatorna esését is korrigálni kell, így megoldható a környező ingatlanok védelme, biztosítva lesz a megfelelő vízelvezetés. 

Az ajánlatokat május 3-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában