Megállapodás

2023.04.25. 09:38

Duális képzés: új partnerrel kötött megállapodást a Debreceni Egyetem

A számvitel, valamint a vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóknak nyújt új szakmai gyakorlati lehetőséget az a megállapodás, melyet hétfőn kötött a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-vel.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara elkötelezett a duális képzések iránt. Hét éve indult először és ma már a kar mind a tíz olyan mesterszakja elérhető ebben a gyakorlatorientált képzési formában, amelyeket a jogszabályi környezet lehetővé tesz. Ennek lényege, hogy a képzési idő felét az egyetemen, másik felét a partnercégnél tölti a hallgató - írja az unideb.hu.

– A duális képzés rendkívül előnyös a hallgatók számára, hiszen piaci környezetben releváns szakmai gyakorlatra tesznek szert és ezzel együtt sokkal hatékonyabban találnak munkát friss diplomásként. Sőt, sok esetben a gyakorlati képzőhely azonnal állást kínál nekik egyetemi tanulmányaik után – tájékoztatott Fenyves Veronika dékán azon az eseményen, melyen egy új duális képzés indításáról kötött együttműködési megállapodást a Deloitte Kft-vel.

A Deloitte a világ négy legnagyobb könyvvizsgáló cégének, azaz a BIG 4-nak tagja, melyek közül elsőként nyitott irodát Debrecenben.

– A DE GTK végzett hallgatói már a Deloitte debreceni megjelenése óta erősítik a céget, az utóbbi években erősödő kapcsolatunk részeként pedig közös előadássorozatot és tanulmányi versenyt szerveztünk a vállalattal. A duális megállapodás ennek az együttműködésnek egy újabb lépcsőfoka – fogalmazott Orbán Ildikó, a DE GTK Számviteli és Pénzügyi Intézet Számvitel Tanszék számvitel mesterszak szakfelelőse.

Forrás: unideb.hu

– A Debreceni Egyetem a térség legerősebb képzőhelye, ezt igazolják azok a munkatársaink, akik már évek óta dolgoznak a Deloitte-nál. Szeretnénk, ha hosszú távon minél több ilyen jól képzett friss diplomás szakembernek tudnánk perspektívát kínálni, főként itt Debrecenben, ezért örömmel kötjük meg a mai megállapodást – hangsúlyozta Elek Tamás audit menedzser, a cég debreceni irodájának vezetője.

Az egyetem új duális partnercége a számvitel mesterszakos, valamint a vezetés és szervezés mesterszakos, Controlling és teljesítménymenedzsment specializációra jelentkező felvételizőket várja majd a következő szemesztertől. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában