Konferencia

2023.03.09. 11:41

Több ezer új lakás épülhet Debrecenben

Lakhatási kérdésekkel foglalkozó kerekasztal-beszélgetés zajlik Debrecenben, a Mercure Hotelben március 9-én, csütörtökön.

Az eseményen Papp László polgármester is felszólalt

Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni önkormányzat, valamint az EDC Debrecen szervezésében megvalósuló rendezvényre vállalatok vezetőit invitálták a szervezők. A konferencián megjelentek áttekinthetik a cívisvárosban jelenleg elérhető fejlesztési területeket és lehetőségeket.

Az esemény megnyitóján Papp László polgármester emlékeztetett a város jövőjét meghatározó közös gondolkodás jelentőségére. Hangsúlyozta, hogy Debrecen az egyik legnagyobb gazdasági növekedést produkálta az elmúlt években Magyarországon, és a közép-európai régióban. – Amikor 2015-ben elkezdtük azt a gazdaságfejlesztési folyamatot – amelynek köszönhetően Debrecen ma az ország legnagyobb ipari-gazdasági potenciáljával rendelkezik –, magam sem gondoltam, hogy a folyamat ennyire gyorsan végbemegy. 

Bíztunk benne, hogy sikeresek leszünk, de hogy röpke nyolc esztendő leforgása alatt a Debrecenbe érkező működő tőke nagyságrendje meghaladja 11 milliárd eurót, valamint hogy több mint 16 ezer új munkahely jöhet létre a városban, nem gondoltam

 – mondta el a polgármester.

Papp László polgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Hangsúlyozta, hogy az iparban, a gazdaságban elért sikerek az élet számos más területére is hatással vannak. Mint mondta, az egyik kihívást a város lakáscélú ingatlanfejlesztései, a lakóterületek fejlesztései jelentik. – A gazdasági és ipari fejlesztéseket nézve a Debrecenben beruházók azt tapasztalhatták, hogy a város proaktívan, a problémák megoldására törekedve, a befektetők oldalán állva igyekszik megoldani minden feladatot – hangsúlyozta. Papp László kiemelte: 

Debrecen – úgy mint az iparfejlesztésben – a lakáscélú ingatlanok fejlesztésében is proaktivitásra törekszik.

Beszélt a város infrastruktúra-fejlesztésének jelentőségéről is. – A napokban véglegesítettük azt a kormányelőterjesztést, mely Debrecen esetében egy jelentős fejlesztési programot fogalmaz meg a Debrecen 2030 projekten belül, és reflektál olyan kérdésekre, mint a város közműrendszerének, energetikai rendszerének és közlekedési rendszerének fejlesztése – részletezte.

A csütörtöki találkozás segítheti a fejlesztői szándékokat illető döntések meghozatalát, és a remények szerint több ezer új lakás fejlesztése indulhat el Debrecenben.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában