Közbeszerzés

2023.03.09. 16:50

Nem tolonganak a jelentkezők a nagymacsi bekötőút építésére

Ha az út egyelőre nem is, sok más nagy iramban épül az észak-nyugati ipari övezetben

Forrás: Napló-Archív

Sikertelen volt a nagymacsi bekötőút kivitelezési munkáira kiírt közbeszerzési eljárás: a felhívásra egyetlen ajánlat sem érkezett – derül ki a Közbeszerzési Értesítő március 9-ei számából. A nagymacsi bekötőút és a hozzá kapcsolódó egyéb utak, csapadékvíz elvezető rendszer, szennyvíz- és vízvezeték rendszer, hírközlési hálózat, kisfeszültségű elektromos hálózat, közvilágítás és szénhidrogén vezeték rendszer kivitelezési munkáinak elvégzése (lenne) a feladat. 

A részletes leírás szerint a bekötőút 2x1 sávos, összesen 1,8 kilométer hosszú, 100 méternyi kerékpárúttal és járdával. Az útépítési munkák keretében az Északi feltáróút Nagymacson belüli szakaszán elhelyeznek két autóbusz-peront a hozzá vezető járdával, valamint egy utasvárót. Kialakítandóak a burkolt utak felületén keletkezett csapadékvizek elvezetését biztosító, 3 kilométer hosszú, részben burkolatlan, részben burkolt nyílt csapadékvíz-elvezető árkok. Elvégzendők a növényzet irtási munkái, a füvesítési, cserje- és fatelepítési feladatok.

Kábelcsere is kell

Az Északi feltáróút észak-nyugati körforgalma nyugati kihajtó ágának környezetében közvilágítási hálózatot kell építeni, csatlakozva a területen kiépülő  hálózathoz. 

Nagymacs településen ki kell váltani a meglévő közvilágítási hálózatot az útépítéssel érintett szakaszon, az épülő 0,4 kV hálózathoz csatlakoztatva. 

Az építendő közvilágítási hálózat hosszúsága 563 méter. Az útpálya geometriájának módosítása miatt a meglévő 0,4 kV-os hálózat nyomvonalát is módosítani szükséges, 175 m hosszúságú légvezeték építésével, a meglévő oszlopok bontásával, illetve új oszlopok telepítésével.

Megépítendő egy nyomott szennyvízvezeték szakasz, burkolat keresztezés alatt védőcsőben vezetve, egy szakaszoló, leürítő vasbeton aknával, valamint szükséges a meglévő nyomott szennyvízvezeték bontása a rákötési pontok között. 

Meg kell építeni egy nagymacsi ivóvízvezeték-szakaszt, tűzcsapokkal, leeresztő műtárggyal, védőcsővel, szerelvényekkel, továbbá négy lakossági bekötő vezetéket, valamint egy ivóvízvezeték-szakaszt, amely a szóban forgó vízvezetéket köti össze a meglévő nagymacsi ivóvíz gerincvezetékkel.

Az Északi feltáróút jelen beruházás keretében megvalósuló szakasza miatt a meglévő út és árkok alá kerülő vezetékszakasz felhagyása mellett kiépítendő egy gázvezeték az Északi feltáróút, valamint egy földút mentén a korábbitól eltérő nyomvonalon, a burkolatok alatti átvezetéseknél burokcsőben elhelyezve. A meglévő vezetékekkel való összekötése után a felhagyott vezetékszakaszokat ki kell injektálni, amennyiben tervezett létesítményt, vízelvezető árkot érint, a földből el kell távolítani. 

Az Északi feltáróút nagymacsi szakaszának szélesítése, illetve buszmegállók létesítése miatt szükséges a meglévő Magyar Telekom rézkábel kiváltása optikai hálózatra, valamint Vodafone koax hálózatának kiváltása.

A KÉ hangsúlyozza: a nagymacsi bekötőút tervezett munkáival párhuzamosan zajlik az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben az infrastruktúra fejlesztés első üteme, a harmadik ütem (Nyugati határoló út kialakítása), és a VII. ütem (FGSZ szénhidrogén vezeték kiváltás és bányaüzemi hírközlő kábel kiváltás).

HBN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában