Válaszolt a hivatal

2023.03.08. 14:39

Több mint százmilliárdot költ Debrecen áramfejlesztésre

Az egész régió ipari és lakossági igényét kielégíti majd.

Stabil ellátást nyújtanak majd a lakossági és ipari felhasználóknak

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Debrecen önkormányzata, valamint a magyar kormány nem konkrét cég számára hajt végre beruházásokat az ipari területen, minden közmű- és infrastruktúra-fejlesztés, közte az elektromos áramellátás erősítése is a regionális gazdaságfejlesztés érdekében történik – olvasható a debreceni polgármesteri hivatal Cívishírnek küldött válaszában, amelyet arra kérdésre küldtek, hogy milyen fejlesztéseket valósít meg a város abból a több mint 100 milliárd forintos támogatásból, amelyet a Déli Gazdasági Övezet áramellátását segítő beruházásokra kapott a magyar államtól. A válaszban a városháza részletezte, hogy milyen támogatási konstrukcióban állt össze a Debrecennek jutó nagy összeg.

Eszerint Magyarország kormánya a 2022. január 27-én megjelent Magyar Közlönyben rendelkezett a Déli Gazdasági Övezet infrastruktúrája fejlesztésének támogatásáról. A 2022. február 4-i közlönyben szerepelt egy 85 milliárd forintos, majd nem sokkal később egy 3 milliárd forintos többlettámogatás, az összeg döntő többsége a villamosenergia-kapacitás bővítésére fordítható. Végül 2022. november 28-án derült ki, hogy az újabb forrásemeléssel összesen 121 milliárd forintot biztosít a kormány a terület fejlesztéséhez.

Ebből az összegből 111 milliárd forint az áramfejlesztés költsége.

Mindez stabil ellátást biztosít nemcsak a város, hanem az egész régió ipari és lakossági igényeinek kielégítésére, és elegendő a teljes déli gazdasági övezet ellátására.

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában