Helyi gazdaság

2023.03.31. 09:58

Széles Diána: a turizmus miatt is fontos a munkahelyteremtő beruházások Debrecenbe csábítása

Az alpolgármester a turizmus kihívásairól egyeztetett a szállodák és éttermek szövetségének keleti régióülésén.

Forrás: Facebook / Széles Diána

Szállodák és éttermek szövetségének keleti régióülésén átbeszéltük a turizmus elmúlt és leendő kihívásait. A tavaszi szünet és a húsvéti időszak jó foglaltsági adatait követően abban maradtunk, hogy a kulturális és az üzleti turizmus lehetőségeit kell kiaknázzuk közösen - számolt be Facebook-oldalán Széles Diána, Debrecen alpolgármestere.

Mint írja, ebben nagy szerepet tud vállalni a Főnix Rendezvényszervező égisze alatt működő VisitDebrecen Tóth-Megyesi Enikő vezetésével. A régiónk kulturális rendezvényeinek összehangolása közös feladatunk, amivel segíthetjük a szállásadókat - hívta fel a figyelmet.

Megfogalmazta, az üzleti turizmust a betelepülő nagy beruházók, mint a BMW húzóerőként segítik, ami már most is érezteti hatását a szálláshelyek beszámolója szerint. Ezért is fontos, minél több munkahelyteremtő beruházás városunkba csábítása, mert ezzel is tudjuk segíteni a helyi vendéglátósokat és szálláshelyeket, amik a debrecenieknek adnak munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában