Közbeszerzés

2023.02.16. 16:36

Megújuló energiára vált Körösszegapáti

Körmösdpusztára kerül a napelemrendszer.

Nemcsak virágos, zöldebb is lehet a település

Forrás: Napló-Archív

Egy napelemes és egy videókamera-rendszer kivitelezőjét keresi Körösszegapáti önkormányzata; az eljárást megindító felhívás a február 16-ai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A kivitelezés helye a településhez tartozó Körmösdpuszta, a Tisza István utca 6. szám, az itt lévő Info és Turisztikai Menedzsment Központ. 

A beruházás célja a település villamosenergia-fogyasztásának csökkentése helyben előállított megújuló energiaforrással. 

A rendszer névleges villamos teljesítménye összesen 10,66 kW lesz. A fotovillamos rendszer az épület belső kisfeszültségű hálózatára táplálja a megtermelt energiát, azonban alkalmas lesz az energia eltárolására is akkumulátor és kiegészítői alkalmazásával. A napelemes rendszer részeként kiépítenek egy elektromos autó fali töltőberendezést, melynek beüzemelése a szükséges áramvédelmi kapcsolóval, zártvédelmi kapcsolóval és kismegszakítóval ellátva történik. 26 darab, egyenként 410 W névleges egységteljesítményű napelem-modult telepítenek az épület tetejére – áll a részletes leírásban.

A beruházás része egy egy 8 kamerás videómegfigyelő rendszer kivitelezése épületbiztonsági és megfigyelési célokból. 

A nyolcból kettő, úgynevezett „dóm” kialakítású beltéren (bejárat és konferencia terem), 6 darab „cső” kialakítású pedig kültéren, az épület külső falfelületein lesz elhelyezve. A felvételeket rögzítő berendezés az épület egy belső, védett, fűtött helyiségében kell hogy helyet kapjon. A rendszer egy szabványos, 2 TB kapacitású merevlemezre rögzíti a felvételeket és tárolja azokat a vonatkozó GDPR előírásoknak megfelelő időtartamig. A videó rendszer élő képeit, valamint a rögzített felvételeket az arra jogosultak monitoron, webes felületen és applikáción is egyaránt megtekinthetik.

A munkát egy hónap alatt de legkésőbb 2023. április 15-ig kell elvégezni. Az ajánlatokat március 2-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában