Szociális tüzelőanyag

2023.02.17. 09:52

Eredményesen zárult a tűzifaprogram a Nyírerdőnél

Hajdú-Biharból 44 önkormányzat igényelt szociális tűzifát a Nyírerdő Zrt.-től

Forrás: Nyírerdő Zrt.

Határidőre befejeződött a szociális tüzelőanyag program a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél – tájékoztatta portálunkat Hidas Tibor vezérigazgató. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből 151, Hajdú-Biharból 44 önkormányzat igényelt az erdőgazdaságtól, összesen csaknem 43 800 köbméter tűzifát. Ez az országban kiszolgált mennyiség egyötöde. Több mint 32 500 köbméter tüzelő Szabolcsban, a többi Hajdú-Biharban jutott el a rászoruló családokhoz. Különösen nagy igény mutatkozott a Baktalórántházi és a Fehérgyarmati Erdészet működési területén: mindkét helyen meghaladta a 9500 köbmétert a kiszolgált mennyiség. Volt olyan település, amely több mint 1000 köbméter tűzifát vásárolt, de akadtak olyanok is, amelyek 50 köbmétert alatti mennyiséget vettek. A térségben 95 százalékban keménylombos fafajok (akác, tölgy, kőris) jutottak el az önkormányzatokhoz.

A kormány 2011 óta támogatja az 5000 lélekszám alatti települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlását, a mostani programhoz a kabinet országos szinten 5 milliárd forintot biztosított. Az elmúlt 12 évben az állami erdőgazdaságok 1,8 millió köbméter fenntartható módon kezelt erdőkből származó tűzifát biztosítottak az igénylő önkormányzatok számára – emlékeztetett Hidas Tibor, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában