Gazdaság

2023.02.09. 10:12

Debreceni NI: többeket elbocsátottak a cégtől, de toboroznak is

A cég közlése szerint a folyamat nem függ össze egy lehetséges tulajdonosi változással.

A cég a gyártótevékenység mellett a mérnökképzést is támogatja (a kép illusztráció)

Forrás: MW-Archív

Információink szerint a napokban több embert is elbocsátottak az National Instruments (NI) Hungary Kft. debreceni gyárából. Ők úgy tudják, ez kapcsolatban állhat egy lehetséges tulajdonosváltással. 

A Forbes magazin január 17-ei cikke szerint az Emerson Electric amerikai központú globális ipari szoftver és mérnök vállalat meg akarja vásárolni a teljes NI céget.

Érdeklődésünkre Kis-Német Gabriella kommunikációs vezető megerősítette, hogy minimális változás történik a globális munkaerők létszámát illetően, amely nem kötődik egyéb, a vállalattal kapcsolatos folyamatokhoz. „Mindössze az általános munkaerő-egyensúly fenntartási törekvéseink részét képezi, amely biztosítja, hogy globális irodáink, jelenlétünk és erőforrásaink összhangban legyenek a stratégiai célkitűzésekkel és az ügyfeleink igényeivel. A munkavállalói támogatási programunk lehetővé teszi az érintett alkalmazottak átcsoportosítását a vállalaton belüli más, nyitott pozíciókba. Amennyiben ilyen szerepkörök mégsem állnának rendelkezésre, úgy végkielégítést és elhelyezkedési támogatást nyújtunk az érintettek számára” – közölte. 

Hangsúlyozta: a vállalat folytatja a stratégiai jelentőségű területekre történő toborzást, kiemelten fókuszálva a debreceni telephelyre.

A felvásárlás kapcsán utalt az NI által a témában kiadott január 17-i sajtóközleményre, Abban az NI megerősíti, hogy az Emerson Electric felvásárlási javaslatot tett. A közlemény szerint korábban az NI nyilvánosan bejelentette, hogy az igazgatóság felülvizsgálja a cég stratégiai lehetőségeit azzal a céllal, hogy felszabadítsa és maximalizálja az értékesíthető társtulajdonosi részvényeket. Az NI most értékeli az Emerson javaslatát. Hangsúlyozzák viszont, hogy az NI nem csak az Emersonnal kíván tárgyalni, más partnereket is szeretne bevonni az „átfogó stratégiai vizsgálatba”. Az Emerson a közlemény alapján maximalizálná a felvásárlás mértékét, de az NI szabályozni akarja azt a részvényesek érdekében.

SzT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában