Elkészült beruházás

2023.01.27. 16:49

Új üzemcsarnokkal bővült a berettyóújfalui Express Hűtéstechnikai Kft. telephelye

A több mint 45 munkavállalót foglalkoztató cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) pályázatán, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési irányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert.

Forrás: Kiss Annamarie

A 209,3 millió forint támogatás, valamint saját forrás felhasználásával a már meglévő berettyóújfalui raktárépület bővítését végezte el a cég. Az elkészült beruházást pénteken, ünnepélyes keretek között adták át hivatalosan. A pályázati forrásból 1600 négyzetméteres csarnokot építettek polcrendszerrel felszerelve, emellett vásároltak három villás targoncát, egy takarítógépet, két aggregátort, egy ollós emelőt és egy panelemelő adaptert, továbbá felszereltek három napkollektort.

Hozzáadott értéket kell teremti

Az átadóünnepségen Pajna Zoltán, a vármegyei önkormányzat elnöke a helyi kisvállalkozások jelentőségét hangsúlyozta. Emlékeztetett a magyar kormány gazdaságfejlesztési törekvéseire, és elmondta: a következő időszakban a GINOP Plusz pályázatok tekintetében a vállalatoknak magas hozzáadott értéket kell teremti, és GDP-növekedést kell vállalni. 

2020-ban 18 ezer 500 euró volt a hazai KKV-szektorban előállított egy foglalkoztatottra jutó bruttó hozzáadott érték. Ezt szeretnék 2030-ra 22 ezer 500 euróra növelni

 – mondta el, hozzátéve, ehhez technológiai fejlesztésekre van szükség. Arról is beszélt, hogy a magyar kormány 2030-ra a 85 százalékos foglalkoztatási ráta elérését tűzte ki célul. Kitért a GINOP Plusz pályázatok jövőbeli prioritásaira is. – Több mint 14 ezer vállalkozást szeretnénk támogatni a 2024/27-es időszakban. Mindez a magánberuházásokkal együtt több mint 610 milliárd forintot fog jelenteni – hangsúlyozta, és elmondta, hogy többek között a kutatásfejlesztés, az innováció és a fenntartható munkaerőpiac, valamint a munkahelyi alkalmazkodást segítő intézkedések lesznek a kiemelt területek.

A szalagátvágás pillanatában Muraközi István (balról), Tóth László, Meliska Tamás projekt manager, valamint Pajna Zoltán
Fotós: KISS ANNAMARIE HAON / Forrás: Kiss Annamarie

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere köszöntőjében a helyben elérhető munkalehetőségek jelentőségén túl a hűség, az együttműködés és a bizalom fontosságáról ejtett szót. Kiemelte, hogy a berettyóújfalui vállalkozás e három jelentős értékkel jól sáfárkodva, megsüvegelendő módon működik. Tóth László, a ma már határon túl is működő hűtéstechnológia területén tevékenykedő családi vállalkozás ügyvezető beszédében köszönetet mondott, majd felidézte az elmúlt évtizedek történéseit és tapasztalatait. Úgy fogalmazott: sok kihívást, alkotást, örömöt adott az elmúlt közel 49 év, és hozzátette, hogy bízik a további sikerekben. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában