Takarékos Debrecen

2023.01.24. 12:38

Csak korlátozottan tart nyitva a debreceni Kölcsey, nem kell annyit takarítani

Kevesebből pénzből is kijön a takarítás, miután április közepéig korlátozottan működik a létesítmény.

A Kölcsey központ népszerű rendezvényhelyszín Fotó: Napló-Archív

Ha zárva a ház, takarítani sem kell: némileg csökkent, 24 millió 933 ezer forintról 23 millió 295 ezer forintra a debreceni Kölcsey Központ éves takarítási költsége. A szerződést január 18-án módosították, az erről szóló közlés pedig a Közbeszerzési Értesítő január 24-ei számában jelent meg.

A takarítási feladatokat egy debreceni cég végzi a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából.  A mintegy 10 ezer négyzetméternyi területből 1700 négyzetméternyi az iroda és 8,2 ezer négyzetméternyi a közönségforgalmi és rendezvényterek része.

Takarítandó üvegfelület többek közt 93 négyzetméter lépcsőház üvegfal, 273 négyzetméter üvegkorlát, 200 négyzetméter panoráma lift üvegfelület. Alpintecnikával takakarítható üvegfelület 970 négyzetméternyi van, és az épület külső környezetének takarítása 1800 négyzetmétert érint. A takarítási feladatot napi, heti, havi, negyedéves, félévente történő takarítási rendszerességgel, továbbá eseti megrendelés alapján kell ellátni. Az előre tervezhető takarítási feladatok tekintetében havi átalányárat alkalmaznak.

Mint a módosítás indoklásában írják, a közelmúltban a gazdasági környezetben bekövetkezett kedvezőtlen változások, az általános inflációs nyomás, továbbá az energiaárakban jelentkező dinamikus és rendkívüli mértékű áremelkedések ellensúlyozása és kezelése érdekében Debrecen önkormányzata (mint a Főnix Kft. tulajdonosa és fenntartója) számos takarékossági és energiafogyasztást csökkentő intézkedést hozott.

A Kölcsey Központ az említett időszakon belül azokon a napokon tart nyitva, mikor a rendezvénnyel kapcsolatosan felmerülő költségeket a megrendelő fél biztosítja. A háttérben, zárt ajtók mögött a Főnix Rendezvényszervező Kft. munkatársai azonban továbbra is a város legnagyobb nyári rendezvényeinek előkészítésén dolgoznak. A Kölcsey Központ jegypénztára április 15-éig hétfői és szerdai napokon 9:00 és 16:30 óra között áll a jegyvásárlók rendelkezésére – tudatta portálunkkal a Főnix Rendezvényszervező Kft.

Mivel az épületben ezen időszakban korlátozott személyforgalom és létesítményhasználat jelentkezik, indokolatlanná vált a takarítási feladatok teljes körű elvégzése. Ezen körülményre tekintettel a felek felülvizsgálták az átalányáras takarítási feladatok fenti időszakra eső elemeit, és meghatározták azt a korlátozott takarítási tervet, mellyel a létesítmény az alacsonyabb kihasználtsághoz igazodó módon tisztán tartható. A feladatok csökkenésével összhangban az átalányáras takarítási feladatok havidíját is csökkentik az érintett időszak vonatkozásában, mintegy 30 százalékkal. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában