TOP Plusz

2022.12.21. 12:49

Újabb nyertes pályázatok: Hajdúböszörmény húzta be a legtöbb pénzt

A megyei önkormányzat karácsony előtt újabb TOP Pluszban pályázó településeknek adhatta át a nyertes eljárást tanúsító okiratot.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Újabb tizenkét település 12 szervezete részesült pozitív elbírálásban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán. Az erről szóló tanúsítványokat december 21-én, szerdán a Megyeháza Bocskai termében adta át Pajna Zoltán megyei elnök. Ezúttal a „Helyi gazdaságfejlesztés”, az „Élhető települések”, a „Belterületi utak fejlesztése”, valamint a „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” felhívások nyertese jelentek meg, az érintett települések Berekböszörmény, Bocskaikert, Derecske, Fülöp, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Nyírábrány, Téglás, Tépe és Tiszagyulaháza voltak.

A most elnyert támogatásokkal a jövőben további csaknem hatmilliárd forintból indulhatnak el a megyei fejlesztések.

Az átadóünnepségen a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a pályázatok tükrözik azt a stratégiát, melyet korábban közösen fogadtak el. – A megyei Integrált Területi Programban az önkormányzatok, a civil szervezetek megfogalmazhatták azt, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének a következő időszakban megvalósítani. Remélem, hogy a támogatói oklevél átadását követően elkészülnek a közreműködő szervezet által a támogatói szerződések, és bízom benne, hogy hamarosan elindulhatnak a projektek – mondta. Pajna Zoltán kiemelte, jó együttműködés van a megyei települések vezetői között, kölcsönös bizalommal dolgoznak a megye fejlődéséért.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Van, aki milliárdokat ruházhat be

A szerdán átadott tanúsítványok szerint Bocskaikertben mintegy 100 millió forintból közlekedésbiztonsági fejlesztéseket és belvízvédelmi beruházásokat végezhetnek el. Hajdúhadházon csaknem 180 millió forintból szociális alapszolgáltatások fejlesztését végezhetik el, ugyanilyen témában Hajdúszovát 100 milliót költhet. Derecskére is csaknem ugyanennyi forrás érkezett, a városban a helyi gondozási központot korszerűsíthetik. Szintén százmillió forintot nyert a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség az ANNA Idősek Otthona felújítására, Berekböszörmény a helyi egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére. Mintegy 95 millióból gazdálkodhat Fülöp a főzőkonyha kialakítása projektben, ugyanilyen beruházás megvalósulhat Tiszagyulaházán is, ott mintegy 69 millióból. Nyírábrány élhetőbbé tételét ezúttal 270 millió forint segítette, Tépe község pedig két nyertes pályázattal mintegy 107 millió forinttal lett gazdagabb. Tégláson 400 millió forintból Nonprofit Szolgáltatóházat hozhatnak létre. 

A legnagyobbat ezúttal Hajdúböszörmény kaszálta: a település öt nyertes pályázattal most több mint 4,2 milliárd forintot fordíthat fejlesztésekre. A most elnyert források többek között új háziorvosi rendelők építését; belterületi utak fejlesztését; kék- és zöldinfrastruktúra, valamint közösségi- és sport funkcióhoz kapcsolódó beruházást; továbbá két kerékpárút építését teszi majd lehetővé.

A TOP Plusz pályázatok révén csaknem 59 milliárd forint támogatás érkezett Hajdú-Bihar megyébe idén, összességében 81 település részesült pozitív elbírálásban. 

BBI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában