Gigaberuházás

2022.11.24. 09:43

Rákapcsolják az áramhálózatra az épülő debreceni BMW-gyárat

Munkások az épülő debreceni BMW-gyár területén 2022 októberében

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

Befejeződtek a Debrecenben épülő BMW-gyár villamosenergia-ellátásához szükséges alapinfrastruktúra-fejlesztés munkálatai – tudatta közleményben a kivitelező Forest-Vill Kft.

A fejlesztéssel 8 hónap alatt végeztek. A közbeszerzést januárban nyerték el, a munkálatok februári megkezdése után a kivitelezés októberben fejeződött be, a készre jelentés pedig október 15-én történt meg.

November közepével a tereprendezési munkálatok és a füvesítés is elkészült, valamint megkezdődtek az üzembe helyezési munkálatok

– írták.

A cég a mintegy 800 millió forint értékű megbízás részeként elvégezte a prémium német autómárka majdani gyárának áramhálózatba integrálásához szükséges nagyfeszültségű berendezések telepítését. Emellett a vállalat gondoskodott a kapcsolódó távvezetéki mezők és két transzformátormező komplett kiépítéséről, kapcsoló és vezénylő épület installációjáról és a telemechanika bővítéséről, közműcsatlakozások és olajleválasztó rendszer kiépítéséről, teljes kőrű építészeti és villamostechnológia kivitelezéséről. A szerelés után és üzembe helyezés előtt saját próbákat, méréseket végeztek a berendezéseken. Jelenleg az OPUS TITÁSZ által szervezett és irányított üzembe helyezés zajlik, melyben a cég szerelési asszisztenciát biztosít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában