Kell az iparterület

2022.10.26. 16:01

A BMW és a CATL beszállítói is jönnének Hajdúböszörménybe

Folyamatos az érdeklődés a böszörményi iparterületek iránt.

A feltáró út és a közvilágítás kialakítása november végére elkészül

Forrás: Horváth Tamás-archív

Ahogy meghirdették, már el is keltek a fejlesztési területek a hajdúböszörményi Nyugati Ipari Parkban. Az elmúlt évek során három ütemben, mintegy 667 millió forint uniós támogatásból fejlesztették az ipari parkot, amelynek bővítése már a munkálatok kezdetén napirendre került. A területek iránt jelenleg is 10-20 olyan cég érdeklődik, amely logisztikai vagy beszállítói feladatokat látna el a BMW-, a CATL- vagy egyéb debreceni beruházáshoz kapcsolódóan.

Még 2017-ben nyert támogatást a hajdúböszörményi önkormányzat a Nyugati Ipari Park fejlesztésére. A projekt első ütemében 747 méteren megerősítették és felújították az Újvárosi út Árpád utcától a 35-ös főútig tartó szakaszát, valamint csapadékvízelvezető csatornákat, víznyelőket építettek. A második ütemben a közmű-infrastruktúrát építették ki, míg a harmadikban 499 méter belső feltárú út készül, valamint 18 darab oszloppal kiépül a terület közvilágítása is.

A meghirdetett területek ahogy elkészültek, rövid időn belül el is keltek. Hét hajdúböszörményi, illetve környéki vállalkozás vásárolt 5 és 15 ezer négyzetméter közötti területet, területeket 

– ismertette megkeresésünkre Fórizs László alpolgármester. Ezek között szerepel építőipari, vasipari és logisztikai tevékenységgel foglalkozó cég is.  

Fórizs László
Forrás: Napló-archív

Továbbra is nagy az érdeklődés  

Az alpolgármester elmondta: a BMW, a CATL és további debreceni beruházások kapcsán jelenleg 10-20 közé tehető azon érdeklődő vállalkozások száma, amelyek az ezekhez kapcsolódó logisztikai, beszállítói feladatok ellátására keresnek területeket. Voltak, akik már szándéknyilatkozatot is aláírtak erről.

– Ennek érdekében elkezdtünk egy koncepcióterv kidolgozását, egyeztetést kezdeményeztünk az illetékes minisztériumokkal. A Nyugati Ipari Park szomszédságában van egy 130 hektáros földterület, ebből tíz hektárt a temető, míg 60-60 hektárt – az M35-ös autópálya két oldalán – pedig az ipari park bővítésére használnánk – mutatta be Fórizs László. Ezen területek fejlesztésére, a területek közötti közműkapcsolatok kialakítására nyújtott be korábban támogatási kérelmet az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz felhívására mintegy 600 millió forint értékben. Ez jelenleg még elbírálás alatt van. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában