Indulhatnak a beruházások

2022.09.12. 17:51

Az élhető településekért: újabb fejlesztési források érkeztek Hajdú-Biharba

Több mint tizenhárommilliárd forint támogatást nyertek a megyénkbeli önkormányzatok.

Forrás: Molnár Péter

Hajdú-Bihar megye ötvennégy településének képviselője vehette át nyertes pályázatának tanúsítványát hétfőn a Megyeházán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több felhívására beadott támogatási kérelmeit is elbírálták a közelmúltban, így mintegy 13 milliárd forint értékben kezdődhetnek a beruházások a közeljövőben.

Köszöntőjében Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a magyar kormány az idei költségvetésben 400 milliárd forintig vállalt kötelezettséget ezen projektek elindítására.

– A mai nappal több mint 13 milliárd forint forráshoz jutnak a megye önkormányzatai. Mindenkit arra biztatok, hogy minél előbb keressék meg a Magyar Államkincstárt, kössék meg a támogatási szerződéseket, indítsák el a feltételes közbeszerzéseket, hogy minél gyorsabban teljesüljenek ezek a beruházások – szólt hallgatóságához. Mint jelezte, a kormány és az unió között még zajlanak a megállapodások a források rendelkezésre bocsátásáról, és bízik abban, hogy a baloldal ennek sikerességét nem fogja meggátolni.

Az Élhető települések konstrukcióban - melynek célja egyebek mellett csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztése, zöldterületek rekonstrukciója, közösségi célú épületek és terek, utak felújítása -, mintegy 12 milliárd 70 millió forintot; az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése pályázat keretén belül 1 milliárd 85 millió forintot; a Gyereknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívásra beadott kérelmekre pedig összesen 300 milliárd forintot ítéltek meg a megyében.

Mindezekkel együtt idén több mint 34 milliárd 390 millió forintot ítéltek meg Hajdú-Biharban.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában