Gyarapodik a település

2022.08.05. 17:25

Utcafelújítás lesz Álmosdon, minibölcsődét is építenének

Több beruházás is folyamatban van a határmenti községben.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Bár a nyári időszak inkább a pihenésről, szabadságról szól, Álmosdon most sem állt meg a munka. Folyamatban van a minibölcsőde, valamint több útszakasz felújítása is.

– A napokban elkezdődött a Bocskai utca felújítása, amelyre a Belügyminisztérium pályázatán nyertünk támogatást. Mintegy 309 méteren aszfaltozzuk újra – mondta megkeresésünkre Tóth Sándor polgármester. A beruházás összköltsége 24 millió forint, amely 15 százalékát az önkormányzat saját költségvetéséből fedezi.

Folyamatban van egy kétcsoportszobás, 12 férőhelyes minibölcsőde kialakítása is. Erre korábban 100 millió forint támogatást nyert a község, azonban az építőipari áremelkedések miatt további mintegy 30 millió forint önerőt kell az önkormányzatnak hozzátennie. Mindezek mellett elkezdődött egy zártkerti rész útjának rendbetétele 20 millió forint támogatásból, illetve egy másik külterületi útszakasz fejlesztése is.

– A Vidékfejlesztési Programban 100 millió forintot nyertünk arra, hogy zúzottköves útalappal lássuk el mintegy 3 kilométeren a Bocskai emlékműtől induló Bagamér irányába tartó utat. Ennek a kivitelezője jelenleg közbeszerzés alatt van – tájékoztatott a településvezető.  

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában