Közbeszerzés

2022.08.05. 14:58

Nehezen találnak építőt Újlétán

Negyedszer is nekifut Újléta önkormányzata, hogy építőt találjon a „Szegregált élethelyzetek felszámolása” elnevezésű projekt 2. üteméhez; az erről szóló felhívás a Közbeszerzési Értesítő augusztus 4-ei számában jelent meg.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Az első eljárást 2021. december 22-én indították, majd az ajánlattételi határidőt többször módosítva végül 2022. február 18-án visszavonták.

Március 11-én új eljárást kezdtek, ezt június 17-én vonták vissza, majd június 28-án a harmadik felhívás is megjelent. A július 25-i közlés szerint mindössze egy ajánlat érkezett, holott az érvényességhez legalább kettő kellett volna.

Az augusztus 4-én megjelent felhívásra augusztus 18-áig várják az ajánlatokat.

Az önkormányzat négy helyszínen megújítana, illetve építene lakható ingatlanokat.

A tervek szerint a Petőfi utca 24. szám alatti 66 négyzetméteres lakóépület esetén többek közt teljes körű homlokzatjavításra van szükség, a bejárati lépcsőt és teraszt burkolással kell ellátni, cserélni az elvetemedett és javíthatatlan bejárati ajtót. Mosogatót, új tűzhelyet és új hűtőszekrényt helyeznek el, valamint egy fürdőszobát alakítanak ki. A belső fűtést elégtelenül biztosító egy darab kályha helyett elektromos fűtőpaneleket telepítenek.

A Rákóczi utca 7. szám alatti, 55 négyzetméteres lakóépület esetén többek közt a homlokzat festése, és belül teljes körű festés-mázolás szükséges. A beton padozatú kamra hidegburkolatot kap. A fürdőszobai elektromos bojlert, valamint a meglévő elektromos rendszert érintésvédelmi szempontból meg kell vizsgálni, szükség esetén cserélni.

A Rákóczi 13. szám alatti ingatlant felújítják úgy, hogy két lakóegységet hoznak létre. A 82 négyzetméteres, kétszintes lakóépület homlokzatán foltonként a laza vakolatot le kell verni, a visszajavítás után festeni szükséges. A bejárati lépcsőt és teraszt burkolással kell ellátni, a korábban elhelyezett műanyag nyílászárókhoz kapcsolódva a befejező munkákat el kell végezni. Teljes körű belső festés-mázolás szükséges, továbbá a meglévő fürdőszobák és a földszinti konyha felújítása. A gázkazánt megszüntetik, a fűtést a meglévő központi fatüzeléses kazán fogja biztosítani. A tetőtéri központi fűtés helyett elektromos fűtőpaneleket szerelnek fel. Kicserélik a két fürdőszobai elektromos bojlert.

A Rákóczi 38. szám alatti, 123 négyzetméteres ingatlanon két bérlakás lesz, az egyik egy felújítás, a másik új építés. Itt a homlokzaton teljes felújítás szükséges. Cserélni kell a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, az ereszdeszkázatot.

Ezeken túl teljes körű belső festés-mázolás, valamint a padlóburkolatot cseréje szükséges. A meglévő oldalfali lambériát elbontják, belső burkolási munkákat végeznek, a fürdőszobát teljeskörűen felújítják. A bejárati lépcsőt és teraszt burkolással látják el, valamint teakonyhát építenek. Felújítják a fatüzelésű kazánt és a központi fűtést, a fürdőszobai elektromos bojlert kicserélik. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában