Figyelem!

2022.08.18. 15:54

Fontos adózási tudnivalók debrecenieknek

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya megkezdte az egyenlegértesítők kézbesítését, melyek a 2022 második félévi helyi adófizetési kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak segítséget – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

Mint íjrák, postai úton csak a magánszemélyek kapnak értesítőt, az egyéni vállalkozóknak az Ügyfélkapura, a cégeknek a Cégkapura érkezik a levél.

A második félévi fizetési kötelezettségeket szeptember 15-ig lehet késedelmipótlék-mentesen megfizetni.

A fizetési kötelezettséghez csekket csak a magánszemélyek kapnak, azonban mindenkinek lehetősége van arra, hogy az adókötelezettséget bankkártyás vásárlásnak minősülő tranzakcióval egyenlítse ki az EFER-rendszer alkalmazásával. A rendszer használatáról részletes leírás itt olvasható (pdf).

Szükség esetén Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya ügyintézőinek telefonos elérhetősége megtalálható ezen a linken (pdf).

Az adóügyi osztály felhívja az adózók figyelmét arra, hogy a KATA-adózási szabályok változása a helyi iparűzési adókötelezettséget is érinti. Az ezzel kapcsolatos ismertetőt ezen a linken (pdf) érhetik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában