Helyi gazdaság

2022.07.05. 17:13

Újtikos negyedszer is nekifut

Márpedig a bölcsődét meg kell építeni.

Forrás: Illusztráció: Freepik

Negyedszer is nekifut Újtikos önkormányzata, hogy kivitelezőt találjon mini bölcsődéjének. A legújabb eljárást megindító felhívás a július 5-ei Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. 

Az első eljárás még tavaly szeptemberben indult, akkor 6 ajánlat érkezett, de a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege (mintegy 48 millió forint) nem volt elegendő a szerződés megkötéséhez a legkedvezőbbb ajánlat esetén sem. A második eljárásban ugyanez volt a helyzet 7 ajánlattevőnél, a harmadik eljárásban pedig nem nyújtottak be határidőig legalább két ajánlatot.

A tervek szerint az új; földszintes egység közvetlen átjárást biztosít a meglévő óvoda épületébe, de attól teljesen független elektromos és gépészeti hálózatokkal rendelkezik majd. Akadálymentes wc, csoportszoba, előtér, babakocsi-tároló, fürdőszoba, közlekedő, külső tároló, öltöző, öltöző-átadó, takarítószer tároló lesz összesen 111 négyzetméter hasznos alapterületen, 25 négyzetméternyi fedett terasszal. A munkák során többek közt a főfalakat kell hőszigetelő üreges falazóblokkból elkészíteni; műanyag szerkezetű, 3 rétegű hőszigetelt üvegezésű külső nyílászárókat beépíteni. El kell végezni a víz- és hőszigetelést, az elektromos hálózat, valamint a teljes villamos berendezés szerelését, az épület fűtéséhez gázkazános rendszert, továbbá padlófűtést kialakítani. Két parkolót, valamint a mini bölcsőde bejáratához közel egy akadálymentes, szilárd burkolattal ellátott parkolót és az épület körül járdát kell megépíteni. A szerződés időtartama tervezetten augusztus 15-től 2023 május végéig szól. Az ajánlatokat július 19-ig várják

 HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában