Fejlesztés

2022.07.14. 11:19

Megkezdődött a magyarhomorogi piac felújítása

Fedett árusítótér, valamint akadálymentes mosdó is szolgálja majd az árusokat és vásárlókat.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Jövő év elejétől már az új piactéren fogadhatják az árusok magyarhomorogi vásárlóikat a község központjában. A kivitelezés a napokban indult el a régi létesítmény helyén, így az ideiglenes árusítóhelyeket az Árpád utca 80. szám alatt jelölték ki.

– A piacunk felújítására először 2017-ben pályáztunk és nyertünk támogatást, azonban később a kivitelezésre adott árajánlatok túl magasak voltak az építőipari áremelkedések miatt, így vissza kellett adjuk azt a projektet.

2020-ban ismét támogatást nyertünk, amelynek a munkálatai a napokban kezdődtek meg

– tájékoztatott megkeresésünkre Barabás Károlyné polgármester. A beruházás összköltsége mintegy 78 millió 200 ezer forint, amelyből 75 millió forint a Vidékfejlesztési Program támogatása. Ebből épül egy 102 négyzetméteres épületrész a szükséges tárolókkal, akadálymentes mosdókkal és szociális helyiségekkel, valamint egy 67 négyzetméteres fedett árusítótér. A munkálatok várhatóan következő év elejére fejeződnek be.

Teljesen megújul a Kölcsey utca

Tavaly 15 millió forintot nyert az önkormányzat a Magyar Falu Programban a Kölcsey utca egyik felének felújítására, amely nemrég elkészült. Idén újabb 15 millió forint pályázati forrás áll rendelkezésükre az útszakasz másik felének fejlesztésére. – Szintén a Magyar Falu Programban nyertünk támogatást az Árpád és Köztársaság utcák kereszteződésénél található játszóterünk felújítására. Régóta szerettük volna már cserélni az elavult játszóeszközöket, amelyet idén végre volt lehetőségünk megtenni. Emellett saját költségvetésünkből parkosítottuk a területet, illetve új padokat és hulladékgyűjtőket is kihelyeztünk – részletezte a településvezető. Szintén a közelmúltban szereztek a település karbantartásához szükséges kommunális eszközöket is, amelyekre 3 millió 900 ezer forint hazai forrású támogatást fordíthattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában