Üzemátadó

2022.07.05. 17:47

Célba ért az ipari terület fejlesztése: egyre népszerűbb Báránd a vállalkozások számára

Egy családi vállalkozás új üzemét avathatták fel kedden délután a bárándi ipari területen.

Forrás: Kiss Annamarie

Az eseményen Pavluska Péter ügyvezető köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik valamilyen formában segítették a fejlesztés megvalósítását, továbbá az önkormányzatnak, ami bizalmat szavazott a vállalkozásnak.

A mérnöki tevékenységekkel, műszaki tanácsadással foglalkozó Pava-2000 Kft. családi vállalkozás több mint 30 millió forint európai uniós támogatással, valamint saját forrásból végezte el a beruházást. A telephely létrehozásának ötlete már jó ideje a terveik között szerepelt, végül Báránd ipari területén kevesebb mint egy év alatt egy 160 négyzetméteres műhelyet alakítottak ki. Az ügyvezető elmondta, hogy az elmúlt időszakban érzékelhető építőanyagár-emelkedés megnehezítette a feladatok elvégzését. Hozzátette, a jövőben további fejlesztéseket is terveznek a településen. Kérdésünkre kifejtette, hogy már most három személynek biztosítottak munkalehetőséget ezzel a beruházással, de a jövőben további lehetőségeket teremtenének a helyi munkavállalóknak.

Bővítenék az ipari területet

Kovács Miklós polgármester magáénak is érezte a beruházást, a munkálatokat folyamatosan követte az elmúlt időszakban. Mint mondta, nagy öröm látni, hogy az ipari terület benépesül, és a cégek bizalommal voksolnak Báránd mellett.

Kovács Miklós, Báránd polgármestere
Forrás: Kiss Annamarie

A polgármester 2016-ban álmodott meg a mezőgazdasági településre ipari területet, hiszen a paradigmaváltásban látta a jövőt. Végül pályázati támogatás felhasználásával, három üzemcsarnokkal indult el a projekt, az első vállalkozások megjelenése pedig idővel vonzóvá tette a területet. A település első embere megjegyezte: már most van egy bővítési elképzelés önkormányzati szinten, szeretnének még több helyet biztosítani a vállalkozások számára. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában