Energiatakarékos, sallangmentes

2022.06.28. 12:16

Átadták a belvárosi irodaház második ütemét

Az Agora Office még üres irodáira kétszeres kereslet mutatkozik a bérlők részéről.

Forrás: Kiss Annamarie

Ünnepélyes keretek között adták át az Agora Office második ütemét kedden a Barna utcán.

Az eseményen Bana László, a Dryvit Profi Kft. ügyvezetője elmondta, a beruházás mintegy 4 és fél évvel ezelőtt – a cég legnagyobb projektjeként – indult, és számtalan megoldandó feladat után most végre elkészült. – Összességében az első és a második ütem mintegy 16 ezer négyzetmétert fed le. Olyan irodaházat szerettünk volna építeni, amelyik rendkívül kedvező árérték-aránnyal bír, energiatakarékos, sallangmentes, ugyanakkor a bérlők minden igényét ki tudja elégíteni. Ehhez egy belvárosi irodaházra volt szükség, jó megközelíthetőséggel. Egy pár lépésre tőlünk, a Debrecenben lévő összes közlekedési lehetőség elérhető – mondta, utalva arra, olyan forgalmi központban van az épület, ami segíti a bérlők bejutását.

Mint kifejtette, az első ütem 100 százalékosan megtelt már, a másodikban egy fontos partner, az OTP bérleményét alakítják ki. A további három szintre pedig eddig kétszeres a túljelentkezés. – Úgy gondolom, egy olyan értéket sikerült megalkotnunk, amely Debrecen városának is fontos, és növeli annak vonzerejét.

Az eseményen elhangzott, a 2018-ban elindult beruházás azóta átformálta a céget, mely mára számos egyéb szolgáltatást nyújtó cégcsoporttá vált (többek között kereskedelmi, vagy ingatlanhasznosító céget is tartalmazva.) – 2018-ban csaknem 60 fő, mára 170-180 fő dolgozik nálunk, jövőre pedig akár 200 dolgozóval is számolhatunk, köszönhetően az ország, és a város adta lehetőségeknek – összegezte Bana László. – Országos szinten ugyan komoly nehézségek vannak az irodapiacon, Debrecenben azonban úgy látjuk, szükség van irodákra – hangsúlyozta, kitérve beszédében a Galamb utcai beruházásra is, melynek szintén elkészült már az első üteme.

Forrás: Kiss Annamarie

Kovács Ádám, az önkormányzat kabinetvezetője az eseményen kiemelte, a beruházás végső soron a város versenyképességét szolgálja. – Kizárólag innovatív, sikeres vállalkozások azok, amelyek Debrecent valódi régióközponttá teszik, és ahhoz, hogy ezek a vállalkozások folyamatosan, zökkenőmentesen települhessenek ide, fejlődhessenek, szükség van az ilyen magas minőségű infrastruktúrára. Ezzel az irodaház-átadóval eléri Debrecen irodaterületeinek mennyisége a 125 és fél ezer négyzetmétert, ami – Budapestet követően – a vidéki városokban a legmagasabb szám – mondta, hozzátéve, rendkívül dinamikusan fejlődik az üzleti szolgáltató szektor, 17 ilyen cég van már Debrecenben (4700 munkahelyet teremtve) elsősorban a pénzügyi, informatikai, és telekommunikációs területeken.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában