Együttműködés

2022.05.13. 11:15

Kerekasztal körül a munkáltatók Debrecenben

Papp László polgármester szerint kulcskérdés egy bérlakásprogram elindítása.

Forrás: Czinege Melinda

Kerekasztal-beszélgetésen cseréltek eszmét a Debrecenben működő cégek HR vezetői Papp László polgármesterrel, valamint Póser Zoltánnal, az EDC Debrecen ügyvezetőjével pénteken a Kölcsey Központban. Az esemény célja, hogy a debreceni gazdasági életben fontos szerepet játszó vállalatok HR képviselőinek lehetősége nyíljon személyes találkozóra, tapasztalatcserére, illetve jó gyakorlatok megosztására. Ez már a második hasonló rendezvény; többek közt a munkavállalók lakhatásának segítéséről és a nemzetközi jelenlétről volt szó.

Forrás: Czinege Melinda

Papp László polgármester bevezetésként elmondta, hogy újabb munkahelyteremtő beruházások érkeznek majd, és hogy egy bérlakásprogram indítása kulcskérdés. 

Mintegy 2-3 ezer az a lakásszám, amelynek belátható időn belül elkezdődhet az építése, s bár ez még mindig kevés lehet az igények teljes mértékű kielégítéséhez, ez egy első és nagyon jelentős lépés

– hangsúlyozta.

Forrás: Czinege Melinda

Elhangzott: a bérlakások piaci díjának 30 százalékos csökkenése reális lehet úgy, hogy részben a város, részben a munkáltató segítené valamilyen támogatással a munkavállalót.

Szavai szerint erősen érzékelhető az, hogy a betelepülő nagyvállalatokkal számos külföldi érkezik a városba, de előre gondolkodtak, főleg az oktatás területén, elindult a nemzetközi iskola, és most ősszel kezd a német iskola. Emellett persze számos más területen van szükség az együttműködésre. 

SzT


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában