Métföldkő

2022.05.19. 15:23

Az NI Hungary Kft.-vel közösen hozza létre legújabb kihelyezett tanszékét az egyetem

Egy új termet is kialakítottak a támogatásnak köszönhetően.

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem és az NI Hungary Kft. a gazdaságinformatikus, a mérnökinformatikus és a programtervező Bsc- és Msc-szakos hallgatók képzési színvonalának emelése, valamint a gyakorlati oktatás fejlesztése érdekében az Informatikai Karon belül egy speciális oktatási-kutatási szervezeti egységet hoz létre

– derült ki az eseményről szóló sajtótájékoztatón, csütörtökön.

A megállapodás alapján szeptembertől kezdi meg működését az NI Információs Technológiák kihelyezett tanszéke. Ezen felül a cég az IK tárgyi feltételrendszerét is tovább javítja, sőt, 4,6 millió forint értékben – korszerű számítástechnikai eszközökkel felszerelt – új termet alakítottak ki.

Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar dékánja elmondta, a kar életében ez egy jelentős állomás. – Fontosnak gondoljuk, hogy a versenyszféra szereplőivel együtt tudjuk végezni az oktatást, mely több szempontból hasznos a számunkra.

Egyrészről megjelenik az a tematika, képzési mód, amely a versenyszféra számára fontos, illetve egyfajta kapacitásspórolás is, mivel be tudnak segíteni külső oktatók

– hangsúlyozta, hozzátéve, a versenyképes oktatás kiemelt jelentőségű a kar életében.

Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott,

hisznek abban, hogy a 21. században egy nagyvállalat nem tud úgy fejlődni, ha nem segíti közvetlen környezetét a továbblépésben. Ebben az oktatásnak kiemelt szerepe van – hangsúlyozta.

– Az elmúlt években, stratégiai megállapodások mentén folyamatosan szorosabbra fűztük kapcsolatunkat az egyetemmel, ez a harmadik kihelyezett tanszék, melyet létrehoz a cégünk, segítve nemcsak a magunk, de a régió és a város helyzetét is, hogy olyan tudást tudjanak felhalmozni, amely ebben a gyorsan fejlődő ipari környezetben kulcskérdés lesz.

Ispány Márton, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar oktatási dékánhelyettese elmondta, az együttműködés hosszú múltra tekint vissza.

Régóta tartanak nálunk olyan jellegű órákat, melyeket hitelesen csak egy nagyvállalat tud képviselni. A mérnöki oktatáson túl az NI kiterjesztette együttműködését mind programtervező informatikus, mind gazdaságinformatikus képzésre

– emelte ki.

Bakó László, az NI IT-szekció-menedzsere, az NI Információs Technológiák kihelyezett tanszékének vezetője az eseménnyel kapcsolatban hangsúlyozta, a jövőre tekintve az együttműködés egy magasabb szintre emeli azt, amit eddig is csináltak. – Az új, NI-teremben lehetőséget biztosítunk online oktatásra, a kihelyezett tanszéken pedig szeretnénk az oktatói tantárgyakat behozni a már meglévőek mellé – összegezte.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában