Együttműködés

2022.05.10. 11:19

Ásványvízgyártóval kötött megállapodást a Debreceni Egyetem

Gyakorlati tudáshoz segítik a hallgatókat.

Forrás: Kiss Annamarie

Együttműködési megállapodást írtak alá kedden a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a DE Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma, valamint az AVE Ásványvíz Gyártó és Forgalmazó Kft. képviselői a cég telephelyén. A megállapodás révén a DE hallgatói és diákjai a legmodernebb, 21. századi technológiai körülmények között szerezhetnek gyakorlati tudást az Ave ásványvíz-termékeket előállító üzemében. Elhangzott: az élelmiszer-technikusi képzéseken részt vevőknek meg kell ismerniük a térség alapanyag-előállító és -feldolgozó üzemeit, így kapcsolódik az ásványvízgyártó a középfokú intézmény oktatásába, életközeli helyzetben bemutatva a szakma működését.

Forrás: Kiss Annamarie

– Elsődlegesen azokat a gazdasági szereplőket szeretnénk magunkhoz közelebb húzni, melyekkel már van együttműködésünk. Bízom abban, hogy a cég növekedésével és a hallgatói létszámunk emelkedésével egyre több diák tud idejönni, ahol világszínvonalú körülményeket tapasztalhat. Az egyetemen megadjuk az alapokat, de partnereinknél láthatják a hallgatóink, miről szól ma a modern élelmiszeripar – mondta Stündl László dékán.

Forrás: Kiss Annamarie

Filep Miklós, a Balásházy-iskola igazgatója arról beszélt, hogy a – két éve visszaállított – technikumi rendszerben be kell mutatni az adott ágazat megyében, térségben működő üzemeit az alapanyag-termeléstől a feldolgozásig, ez az első kapcsolódása az intézménynek az AVE céghez. Emellett a 9., 10. évfolyamosoknak nyári gyakorlati helyet kell biztosítani, továbbá az új duális képzés alapján szeptembertől termelő üzemekbe helyezni ki diákokat. – Az egyetem évek óta összekapcsolja a tudományt a mindennapi élettel, mi pedig ki szeretnénk használni minden olyan lehetőséget, amit számunkra biztosít – tette hozzá.

Forrás: Kiss Annamarie

– A mai esemény apropóját az adja, hogy az elmúlt két évben több lépcsőben 3 milliárd forintnyi beruházást végeztünk, ami lehetőséget biztosít arra, hogy az együttműködést sokkal szélesebb spektrumba helyezzük. Többek közt egy vadonatúj csarnokot húztunk fel, új gyártósorunk van és egy olyan konyha, aminek révén a jövőben üdítőitalokat is palackozhatunk majd. Stratégiánk, hogy a régió meghatározó alkoholmentesital-palackozójává váljunk, ebben komoly szerepet szánunk az egyetemnek és a Balásházy-iskolának is – mondta Meszesi Zsolt, a cég ügyvezetője. 

SzT


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában