Közbeszerzés

2022.03.17. 12:42

Ellátja majd a MotoGP-pályát

Görbeháza határában víztorony is épül

Forrás: MW-archív

Elindulhat immár az ivóvíz-távvezeték kiépítése Hajdúnánás és Görbeháza között. A Közbeszerzési Értesítő szerint nettó 7,7 milliárd forintért  Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. végezheti el az ivóvíz-távvezeték kiépítésének kivitelezési munkálatait. A tervek szerint a hajdúnánási vízműtől Görbeházáig az ellátás biztonsága érdekében párhuzamos vezetékpár épül ki. A két település között épül meg a Hajdúnánás MotoGP Versenypálya és Multifunkciós Autó-Motorsport komplexum, amelynek szintén ezekről a vezetékekről lehet majd biztosítani az ivóvízellátását.

 

A vízvezetékek a MotoGP-pályáig több mint 21 kilométer hosszban húzódnak majd, ezt követően érik el Görbeházát 10,4 kilométer hosszban. Görbeháza határában továbbá épül egy 500 köbméteres víztorony is, amely részben a MotoGP-pálya kiszolgálására szolgál. Hajdúnánás vízhálózatáról Hajdúdorogra is kiépül egy vezeték vízátadás lehetőségével, csaknem hat kilométer hosszban. 

 

A közbeszerzést a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. írta ki, a szerződést pedig még februárban megkötötték. 

 

GCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában