Megszavazták

2022.03.02. 10:17

A víztározó nem lehet akadály

A szolgalmi jogot nem tekinti tehernek a nemzeti vagyonkezelő a város által megszerzendő telken.

Forrás: Napló-archív

Szolgalmi jogot alapíthat az önkormányzat a Saigo Port Kft. részére – az erről szóló előterjesztést elfogadta legutóbbi ülésén a közgyűlés. A város a repülőtér üzemeltetése, fejlesztése érdekében a korábbi években több alkalommal kezdeményezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél (MNV) egy, a magyar állam ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonában lévő, 17 hektár területű ingatlan tulajdonjogának ingyenes megszerzését. Az MNV arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a kérelem vizsgálatára csak az ingatlan jogi helyzetének rendezését követően kerülhet sor, szavatolni kell az ingatlan per-, teher- és igénymentességét.

 

A Saigo Port Kft. a jelzett ingatlanon ideiglenes jelleggel nyílt vízi tűzivíztározót létesített. Az előzetes egyeztetéskor az MNV úgy nyilatkozott, hogy amennyiben az ingatlanra a tűzivíztározó használata érdekében szolgalmi jogot jegyeznek be, azt az MNV nem tekinti tehernek.

 

Az előterjesztésben javaslatot tettek 2024. december 31. napjáig a szolgalmi jog biztosítására a kft. részére. Mint írják, a cég – a repülőtérrel egyeztetve – az ideiglenes nyílt vízi tűzivíztározó helyett egy nyomott rendszerű tűzivízhálózat megvalósítását tervezi. A kivitelezés 2024. december 31. napjáig valósul meg, ezt követően a kft. a tározó tulajdonjogát hajlandó térítésmentesen a város tulajdonába adni. 

 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában