Kétféle címen is segítik a légikikötőt

2022.02.18. 07:42

Pluszforrást biztosít a kormány a debreceni repülőtérnek

Forrás: Napló-archív

290 millió forinttal többet, összesen 655 millió forint költségvetési támogatás biztosít a kormány a debreceni repülőtér részére, a járatindítás támogatásához; ezzel a novemberi döntését módosította, a határozat a február 15-ei Magyar Közlönyben jelent meg.


A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében született a 2020. november 24-ei határozat, akkor még 365 millió forintról. Az összeget Magyarország 2022-es költségvetésébe tervezik be, a Gazdaság-újraindítási Alapnak „A koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás” jogcímcsoport terhére, immár 655 millió forintos tétellel.


Az állam ezenfelül egy másik támogatást is nyújt, ami szintén szerepel a novemberi határozatban, és egyszeri 365 millió forint költségvetési támogatás biztosít, úgyszintén a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében. Ezt az összeget is megkapja a város, függetlenül az előző tételtől.

 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában