A TOP 100 Gazdasági Díj is gazdára talált

2022.02.04. 14:40

Megtartotta gazdasági évnyitóját a megyei iparkamara, rangos elismeréseket is átadtak

Az eseményt hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

Forrás: Molnár Péter

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Debrecenben rendezett gazdasági évnyitóján elemezték az elmúlt időszak eseményeit, a jövő gazdasági stratégiáit állítva a középpontba. 
 

A mai nap azt tükrözi, hogy Hajdú-Bihar megyében mindenki a növekedésre koncentrál, ide érdemes befektetni. Debrecen és térsége rendkívül dinamikusan fejlődik. Ehhez nagyban hozzájárul a kormány is, amely az itteni törekvéseket nagyvonalú és racionális összegekkel támogatja

– fogalmazott a Kölcsey Központban megtartott pénteki rendezvényen Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki kitért arra is, hogy 2013 után Magyarország olyan gazdasági pályára került, amelyben az EU-átlagot duplán meghaladó növekedést ért el. Ezt törte meg átmenetileg a koronavírus-járvány. – Reménykedünk, hogy ez a lendület minél hamarabb visszatér az elmúlt időszak szintjére. Utólag megállapíthatjuk, hogy a járványkezelés észszerűen lett kezelve, így sok munkahelyet sikerült megtartani, aminek következtében gyorsan és dinamikusan át tudunk állni a növekvő gazdaságra – mondta az elnök.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke | Forrás: Molnár Péter

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében őszinte tiszteletét fejezte ki azokért az eredményekért, amelyeket a hajdúsági térség és Debrecen ért el az elmúlt esztendőben.

 

– Nagy jelentőségűnek tartom, amilyen átgondolt módon alakította és alakítja Debrecen városa a befektetéseket, gazdasági életét, az infrastruktúrát, az oktatást, és minden mást, ami az emberek életében fontos. Nem tudhatjuk, hogy a vírus utáni kommunikációs folyamatok mit hoznak. A mi feladatunk továbbra is a híd szerepének betöltése a kormány és a gazdasági szereplők között, illetve a minél gyorsabb információáramoltatás biztosítása.

Óriási kérdés lesz a jövőben az értékláncokhoz való csatlakozás további erősítése, amiben Debrecen esélyei hihetetlenül nagyok

– hangsúlyozta az eseményen Parragh László.

 

– A mai rendezvény alkalmas arra, hogy szembenézzünk az eddig elért eredményekkel, amelyek alapja a gazdaság és a döntéshozók együttműködésének a képessége. 2010 óta dolgozunk együtt erőteljesen a kormánnyal. Sokan szkeptikusok voltak, és megmosolyogtak bennünket, amikor megállapodásba foglaltuk 1 millió új munkahely megteremtését. A továbblépés egyik feltétele, hogy ezt az együttműködést fenn tudjuk tartani, továbbá, hogy megtaláljuk azt az érdekkapcsolatot, amely a gazdasági szereplők és a döntéshozók között működik – mondta el. Az elnök kitért az oktatás és a gazdaság szorosabb kapcsolatára is. Ennek kapcsán kifejtette, hogy olyan diplomás munkaerőket szeretnének képezni, akik rögtön az egyetem elvégzése után képesek munkába állni, és magas szinten elvégezni az adott feladatokat. Amelyik egyetem ezt megérti, az hatalmas előnyre tesz szert.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke | Forrás: Molnár Péter

Az a munka, amely a megyei kamarában folyik, és azok a vállalkozások, amelyek Debrecent és Hajdú-Bihar megyét reprezentálják, jól tükrözik, hogy milyen változásra képes egy célzott és eredményes gazdaságpolitika, továbbá milyen lehetőségeken keresztül vezetnek eredményekhez gazdaságpolitikai változások, ha ezeknek utat engedünk

– hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter, aki hozzátette: – A 2021-es évet magunk mögött hagyva nem lehetünk elégedetlenek, ha az energiaárak változását, az inflációt, vagy a munkaerőpiaci helyzet alakulását nézzük. Nemzetközi hitelminősítő intézmények visszajelzései alapján a magyar gazdaság az elmúlt 2 évet nem vette rosszul. 2022 első negyedéve is biztató számokat tükröz, javuló egyensúlyi mutatókkal számolunk.

Varga Mihály pénzügyminiszter | Forrás: Molnár Péter

TOP 100: Szabó Péteré a díj

 

Tizennegyedik alkalommal jelent meg a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hajdú-bihari Napló közös együttműködésben kiadott TOP 100 kiadvány, mely a társaságiadó-bevallások adatainak tükrében mutatja be a megye gazdasági teljesítményét, és az arra jelentős hatást gyakoroló 100 társas vállalkozás tevékenységét.

 

A magazinhoz kapcsolódóan a Napló minden évben átadja a TOP 100 Gazdasági Díjat. A nyertes nevét Vass Kata, lapunk főszerkesztője jelentette be: az elismerést minden évben egy olyan üzletember kapja, aki nem csupán egyetlen tevékenységével érdemli ki azt. A díjat odaítélő grémium a döntés meghozatalában figyelembe veszi a gazdasági szakember elmúlt évi teljesítményét, amelybe beletartoznak a munkatársaiért, illetve a társadalomért végzett cselekedetei is.

Az díjat idén Szabó Péter, a Schaeffler-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója vehette át.

Szabó Péternek, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatójának Vass Kata, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztője gratulál | Forrás: Molnár Péter

Kiemelkedő gazdasági tevékenységet díjaztak
 

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legnagyobb kitüntetését, a Sesztina-díjat idén hárman kapták meg.

 

Az első díjazott a Richter Gedeon Nyrt., amely magyarországi központú, innovációra épülő multinacionális gyógyszercég. A nemzetközi élmezőnybe tartozó vállalat küldetése, hogy az egészség megőrzését és az életminőség javítását szolgálja magas hozzáadott értékű termékeivel. – Szeretném megköszönni a debreceni kollégák munkáját, akik működtetik ezt a világszínvonalú biotechnológiai létesítményt. Ez a díj minket arra kötelez, hogy folytassuk a megkezdett munkát, és minél nagyobb sebességre kapcsoljunk – hangsúlyozta Orbán Gábor vezérigazgató.

 

Ezt követően Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke vehette át az elismerést. – Nagyon jó Hajdú-Bihar megyét képviselni, az ország bármely részén is vagyunk. Bízom benne, hogy az aktivitás megmarad valamennyiünkben, akik most itt vagyunk, és ennek köszönhetően azt tudjuk érzékeltetni, hogy a megyében élőknek van jövőjük – mondta az elnök.

 

Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere 2004 óta tölti be a városvezetői tisztséget. – Az elmúlt időszak azt mutatja, hogy Debrecen kivette a részét az ország fejlődéséből, páratlan növekedésnek lehetünk tanúi. A mi teljesítményünk nagyban függ az ország teljesítményétől. Abban bízom, hogy folytathatjuk majd ezt a nagyszerű munkát – fogalmazott a polgármester a díj átvételét követően.
 

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában