Folytatódik az építkezés

2022.02.24. 10:00

Cáfolja a Semcorp a kivonulását

A kínai gyártó közleményben reagált a debreceni üzemük leállításáról szóló híresztelésre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Mándi László (Momentum) országgyűlési képviselőjelöltje a gyárépítés leállításáról és a kínai cég „városból való kivonulásról” írt a közösségi médiában, „megbízható forrásokra” hivatkozva szerdán.

 

„A Semcorp Debrecen önkormányzatához semmilyen, a beruházás meghiúsulására vagy késedelmére utaló nyilatkozatot nem juttatott el. Információink szerint a beruházás jelenleg is zajlik a Déli Gazdasági Övezetben” – reagált Papp László az ellenzéki hatásvadász kijelentésre. Kiemelte: Mándi László azzal, hogy meg nem erősített információk alapján rossz színben tünteti fel a várost, világossá tette, méltatlan a debreceniek képviseletére.

 

– Ilyen horderejű ügyben az a minimum, hogy mielőtt bármit kommunikálunk, megvárjuk a megfelelő válaszokat! A képviselő akciója semmi mást nem szolgált, mint hogy egy kis rivaldafényt irányítson magára – jelezte a polgármester, hozzátéve, a beruházásával kapcsolatban nyilatkozattételre a Semcorp jogosult. Eddigi együttműködésünk során a Semcorp – folytatta – semmilyen kifogást nem támasztott az önkormányzat hozzáállásával kapcsolatban. Kategorikusan cáfoljuk és visszautasítjuk – emelte ki –, hogy a város nem biztosított megfelelő feltételeket a leendő gyár működéséhez. „Ezzel szemben az igazság az, hogy a város a Semcorppal kötött szerződésében vállalt valamennyi feltételt a beruházás ütemének megfelelően teljesíti” – fogalmazott Papp László.

 

A SEMCORP vezetősége csütörtökön a közösségi felületén megerősítette: jó úton halad a debreceni gyártóüzem építése, sem a tervekben, sem az ütemezésben nem történt változás. A Debreceni Déli Ipari Park építkezésén rohamosan folynak a munkálatok, a termelés várhatóan 2023 első negyedévében indul meg. James Shih, a SEMCORP globális projektekért felelős igazgatója leszögezte: „Semmi alapja nincs azoknak a meg nem erősített híreknek, amelyek szerint a SEMCORP felfüggeszti debreceni projektjét. Ügyfeleink izgatottan várják magyarországi gyártókapacitásunk elindulását, csapatunk és partnereink pedig mindent megtesznek azért, hogy ez a meghirdetett terveink és ütemezéseink szerint megvalósuljon. Az építkezés mellett jelentős előrelépést értünk el a munkaerőfelvétel terén is, és alig várjuk, hogy tovább építsük helyi szervezetünket. Szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal, és továbbra is így fogunk dolgozni.”

 

A SEMCORP 2020 novemberében jelentette be 183 millió eurós projektjét, és hat hónappal ezelőtt kezdte meg az építkezést – írja a kínai beruházó. 

 

HBN

 

Borítókép: Facebook / SEMCORP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában