Szépülhet a város

2022.01.24. 15:23

Püspökladány is rajtra kész, rengeteg fejlesztés van tervben

Az Ördögárok és a lakótelep is kiemelt figyelmet élvez.

Forrás: Napló-archív

A helyi lakótelep és az Ördögárok környezetének fejlesztése, a kerékpárút-hálózat bővítése és útépítések, útjavítások is szerepelnek azon a listán, amelyet a püspökladányi önkormányzat állított össze és szavazott meg a napokban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásainak elnyerése érdekében. 

 

A püspökladányi képviselő-testület döntése értelmében a Damjanich utcai lakótelepen a mostani aszfaltgrund helyén műfüves focipálya épülne kerítéssel, világítással. Bővítenék a közvilágítást, térkő burkolatú járdákkal, vandálbiztos illemhelyekkel gazdagodna a városrész, továbbá szökőkúttal, utcabútorokkal tennék teljesebbé az összképet. 

 

Az Ördögárok füves területén színpadot, nézőteret alakítanának ki a Rákóczi utca 8. szám alatti épület elbontásával. Sétálóút, bekötőút, üzlethelyiségek számára közművek épülnének, a Bajcsy-Zsilinszky utcának az Ördögárok és Rákóczi utca közötti szakaszát parkosítanák. 

 

A Petőfi és a Nagy Lajos király utcai kereszteződésben okoszebrát hoznának létre. 400 méteres futópálya épülne. A Bocskai utca páros oldalán, a Zrínyi és a Szent István utcák között vagy a Petri Pál utcának a Szondi utcától kezdődő szakaszán bicikliutat alakítanának ki. 

 

Új burkolattal látnák el a Nyíl utcának a Dió és Forint utcák közötti szakaszát, a Sió, a Darányi Ignác és a Lehel utcák hiányzó szakaszát, a Liszt Ferenc és Zsák utcák teljes hosszát, a Bessenyei utcának a Gárdonyi utca és a belterület közötti szakaszát. Felújítanának további 13 utcát. A polgármesteri hivatal régi szárnyát szigetelnék, cserélnék a homlokzati nyílászárókat, és azbesztmentesítenének, valamint az új épületszárnyban korszerűsítenék a fűtést és napelemeket is telepítenének. 

 

A határozat szerint a pályázatok tartalma változhat még, azok részletes kidolgozása még hátravan. Azt leszögezik, hogy a nyertes projekteket – a megóvásuk érdekében – térfigyelő kamerákkal ellenőrzik a kivitelezés után. 

 

RaL 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában