Aláírták a szerződést

2022.01.25. 16:46

Megvan, ki tervezheti a Berettyóújfalu nyugati elkerülőjét

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a nyertes cég képviselői január 14-én kötötték meg a szerződést.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Három ajánlat közül az UTIBER Közúti Beruházó Kft. tervezi meg Berettyóújfalu nyugati elkerülőjét 639 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítő január 25-ig számából.

 

A tervezőnek 13,2 kilométer hosszan, Berettyóújfalutól nyugati irányban vezetett új nyomvonalú kétszer egy forgalmi sávos főút megvalósításához szükséges teljes körű engedélyezési terveket és kiviteli terveket kell készítenie, illetve megszerezni a szükséges engedélyeket is. A leírásból kiderül, hogy a 47-es számú főút Berettyóújfalu és Furta közötti 6,5 kilométer hosszú szakaszának burkolaterősítéséhez szükséges engedélyezési és kiviteli terveket is el kell készíteniük.

 

A tárgyi tervezési feladat során meg kell oldani a tervezett elkerülő út csatlakozását az M4-M35 autópályák csomópontjához is, valamint számolnia kell az autópálya csomópont fejlesztésével is, az új ágakat ezen fejlesztési elképzelések alapján kell megtervezni és engedélyeztetni. A részben meglévő külön szintű csomópont továbbfejlesztése, illetve új csomóponti ágak tervezése mintegy 2,4 kilométer hosszan fog szerepelni a tervekben. Ezen túl négy szintbeli csomóponttal és öt új híddal is kalkulálniuk kell, és számolniuk kell azzal is, hogy számos meglévő gázvezeték, nagy- és középfeszültségű elektromos vezeték keresztezésével is. 

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában