Közbeszerzés

2022.01.18. 13:37

Később készül el a tornaterem megosztása

A világpiaci helyzet a Debreceni Egyetem tornaterem fejlesztését is hátráltatja – derül ki a Közbeszerzési Értesítő január 17-ei számából.

Aszerint módosítani kellett a szerződést a beruházó Debreceni Egyetem és a kivitelező vállalkozás között még tavaly decemberben.

 

A DE Kassai úti campusán, a Népegészségügyi Kar által használt meglévő, földszinten található, kétszintes tornatermet megosztják egy új födém beépítésével. Ily módon az alsó szinten két új tanterem és a hozzájuk tartozó közlekedő, az emeleti részen a jelenlegi tornaterem alapterületével megegyező új tornaterem jön létre. Az új helyiségek megépítésével nő az épület hasznos alapterülete, kényelmesebben lehet a kisebb csoportokban történő órákat megtartani – részletezi a Közbeszerzési Értesítő. A kivitelező feladata az átalakításhoz kapcsolódó gépészeti és villamos szerelési munkák elvégzése is. A hajdúböszörményi székhelyű vállalkozás 112 millió 793 ezer forint értékben végzi a munkát, ez az összeg a mostani módosítással sem változott.

 

A szerződés szerinti kezdés a munkaterület átadás-átvétel napja, 2021. június 14. volt, míg a tervezett befejezés a munkaterület átadásától számított 6 hónap, azaz 2021.december 14. lett volna.

 

A vállalkozó azonban  az utóbbi határidő módosítását kezdeményezte. Akadályközléssel élt, mivel a világpiacon kialakult általános építőipari alapanyag-ellátási problémák és a kialakult járványhelyzet következtében egyes alkatrészek hiánya, valamint a gyártói túlterheltség miatt az építési projekt során eredetileg betervezett szellőzőgép gyártója 2022. március 8-ra igazolta csak vissza a légkezelő gépek szállítását. Az eszköz leszállítását követően a berendezés beépítéséhez, üzembe helyezéséhez további idő szükséges, emiatt a vállalkozó a légtechnikai szerelést végleges állapotban csak március 29-re tudja teljesíteni.

 

A szerződő felek megvizsgálták más gyártmányú légkezelő gépekre történő kiváltás lehetőségét is annak érdekében, hogy az eredeti teljesítési határidőre megérkezzen a berendezés, azonban a helyi adottságok miatt fizikailag nem férne el más gyártmányú és ugyanilyen teljesítményű eszköz. A módosításban rögzítették, hogy a vállalkozó megfelelően igazolta, hogy a légkezelő berendezéseket eredetileg kellő gondossággal eljárva megfelelő időben rendelte meg, ezzel szemben a szállító azt később módosította és csak 2022. március 8-ra igazolta vissza. 

 

SzT
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában