Közbeszerzés

2021.12.02. 09:02

Jöhet az északi bekötő a debreceni BMW-gyárhoz

Az útfejlesztés a város új iparterületének elérését szolgálja.

20211103 Litér Illusztráció 8-as út déli elkerülő útépítés Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: illusztráció / MW-archív

Keresi a kivitelezőt a debreceni önkormányzat a BMW-gyárnak is helyet adó Északnyugati Gazdasági Övezet északi bekötőútjának megépítésére – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az ötszáz hektáros terület infrastrukturális fejlesztése a város újkori történetének egyik, ha nem a legnagyobb projektje.

A német autógyártó által megvásárolt négyszáz hektáron a debreceni önkormányzat vállalásai már teljesültek, ugyanakkor további száz hektár fejlesztése jelenleg is folyik, csakúgy, mint az ipari park elérését szolgáló – részben állami, részben önkormányzati – közúti és vasúti beruházások.

Az északi bekötőút megépítése során több mint 2 kilométeren épül út 2x2 sávos kialakítással. Egy földutat híddal kell keresztülvezetni ezen az úton és a megépítendő kerékpárút felett is. Utóbbiból az északi bekötőút kapcsán 444 folyóméternyit szükséges létrehozni, hogy csak a leglátványosabb elemeket emeljük ki a projektből.

A nyertes kivitelezőnek egy éve lesz a megvalósításra. Az ajánlattételi határidő 2022. január 12.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában