Oktatás

2021.12.18. 12:13

Egyenes út a BMW-gyárba: négy új képzést indít a DSZC

Forrás: BMW Group

A BMW és a Debreceni Szakképzési Centrum duális járműipari képzését mutatták be pénteken online formában az intézmény közösségi oldalán. Szemléltető kisfilmekkel színesített videók­ban mutatkozott be az elméleti képzésben részt vevő két tagintézmény, a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum és a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum. A képzési területek ismertetése előtt Papp László polgármester köszöntötte a pályaválasztás előtt álló diákokat. Hangsúlyozta, hogy:

aki a mobilitás és ezen belül a járműipar területén szeretne elhelyezkedni, biztos jövőt választ magának. 

– Debrecen gazdaságának meghatározó, sőt egyik legfontosabb oszlopa a járműipar. A csapágyak gyártásától kezdve a repülőgép-alkatrészek előállításán és az autóbuszok összeszerelésén keresztül egészen a kutatás-­fejlesztésig sokféle munka zajlik a városban, és több ezren dolgoznak mindennap a mobilitás fejlődéséért – fogalmazott. Beszélt arról is, hogy a BMW-gyár léptékváltást és ezzel új távlatokat jelent azoknak, akik érdeklődnek az autógyártás iránt. 

 

Tirpák Zsolt kancellár az együttműködés kapcsán elmondta, hogy a legkorszerűbb gyári környezetben dolgozhatnak majd az oda jelentkezők, ahol a szakmának igazi értéke és becsülete van. 

 

Volker Altmann, a müncheni BMW Group HR-igazgatója kiemelte, hogy a debreceni gyár építésének bejelentése után az oktatást, a fejlesztést és a képzést kiemelt témaként kezeli a társaság. Emlékeztetett a DSZC-vel 2019-ben megkötött együttműködési megállapodásra, mely szerint az elméleti képzést a két középiskola, a gyakorlatit a BMW Group biztosítja. 

A Brassai-iskola elektronikai és mechatronikai technikusi, valamint gépjármű-mechatronikai technikusi képzést indít, míg a Mechwart-iskola informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikusi szakképzéssel várja a jelentkezőket. SZD 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában