Ellenőrzés

2021.12.30. 10:42

Átvilágították a megyei önkormányzati intézményeket

Az Állami Számvevőszék beszámolója szerint Hajdú-Biharban erősödött a csalásmentesség.

illusztráció

Forrás: Pixabay

Az Állami Számvevőszék tanácsadásának eredményeként a Hajdú-Bihar megyében található önkormányzatok irányítása alatt álló 178 ellenőrzött intézmény közül 60 intézménynél az intézményvezető már intézkedett az integritást biztosító alapvető feltételek megerősítése, illetve kiépítése érdekében. Ezeknek az intézményeknek javult az integritása, erősödtek a csalásmentes működés feltételei. Másik 53 intézménynél azonban további intézkedések szükségesek, mivel vezetőik az Állami Számvevőszék figyelemfelhívására nem, vagy csak részben intézkedtek, a kockázatok esetükben nem változtak, vagy növekedtek.

 

Az Állami Számvevőszék önkormányzati társulás által irányított 178 intézmény belső kontrollrendszerének lényeges elemei kialakítását ellenőrizte a 2021. évre vonatkozóan – derül ki az ÁSZ jelentéséből. A beszámolóról szóló összegzés a hivatalos szerv honlapján elérhető, itt a Hajdú-Bihar Megyei önkormányzati intézmények ellenőrzéséről szóló dokumentum is letölthető

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában