fókuszban a fejlesztések

2021.11.04. 19:17

Palkovics László: Debrecen gazdaságilag elérte a járvány előtti állapotot

Debrecenben járt csütörtökön Palkovics László, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa.

Fotó: Molnár Péter

A politikus a Megyeházán tanácskozott a város és a térség vezetőivel, az egyeztetés után sajtótájékoztatót tartottak. Palkovics László elmondta, hogy a megbeszélésen szó volt többek között a Debrecen 2030-program idei és 2022-es költségvetéséről, a térséget érintő ipari és útfejlesztésekről, de fontos téma volt a szakképzés fejlesztése, valamint a Debreceni Egyetem átalakulásának kérdésköre is.

Fotó: Molnár Péter

Leszögezte, hogy megfelelően haladnak a munkálatok a 471-es út fejlesztésével kapcsolatban is, majd úgy összegzett:

Debrecenben azt tapasztalta, mint országos szinten; meglátása szerint ugyanis gazdasági szempontból a település és Magyarország is elérte a világjárvány előtti állapotot.

Tudatta azt is, hogy a kis-és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok támogatására új csomagot dolgoznak ki.

Fotó: Molnár Péter

Papp László polgármester hangsúlyozta: az egyeztetés megerősítette abban, hogy a kormányzat elkötelezett Debrecen fejlődésével kapcsolatban. Kiemelte, hogy 2022 fontos év lesz, mivel jövőre indulnak el Debrecen nagy fejlesztései.

„Fontos feladat lesz a külső és a belső keleti elkerülő fejlesztése, valamint a közösségi közlekedés korszerűsítése.”

Tasó László, Tiba István és Vitányi István országgyűlési képviselők egyaránt úgy vélekedtek, hogy Hajdú-Bihar megye településeinek is kedvezőek a megyeszékhely fejlesztései és a kormányzati döntések, kiemelve a 471-es út fejlesztését, a Magyar falu programot és a Debreceni Egyetem vidéket érintő tevékenységét.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában