Közbeszerzés

2021.11.17. 12:12

Egyelőre nem épül meg az út az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben

20211103 Litér Illusztráció 8-as út déli elkerülő útépítés Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: MW-archív

Visszavonta a debreceni önkormányzat az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet északi bekötőútjának építésére kiírt közbeszerzési felhívást – derül ki a november 16-ai európai uniós tenderértesítőből. Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet infrastruktúra-fejlesztés ötödik ütemében – a tervek szerint – az északi bekötőút és a hozzá kapcsolódó kerékpárutak, csapadékvíz-elvezető rendszer, műtárgy építése, valamint közvilágításkivitelezési munkák zajlanak majd.

A részletes leírás szerint az északi bekötőút út 2x2 sávos kialakítással, 3,50 méteres sávszélességgel, biztonsági sávval és kétoldali padkával, a szükséges forgalomtechnikai tartozékokkal, egy útcsatlakozással, a vízelvezetéshez kétoldali árokkal létesül.

Egy megmaradó mezőgazdasági keresztező földút korrekciója is kiépül 2×1 sávos aszfaltburkolattal, kétoldali biztonsági sávval és padkával, és szintén vízelvezetéssel. A mezőgazdasági földút szilárd burkolattal, 1 sávos, váltakozó irányú forgalmú, kétoldali padkával, egyoldali földmedrű árokkal létesül.

A kerékpáros közlekedés biztosítására külön koronán vezetett, önálló, kétirányú kerékpárút jön létre 2,50 méteres burkolatszélességgel, egyoldali süllyesztett szegéllyel határolva és kétoldali stabilizált padkával, a szükséges forgalomtechnikai tartozékokkal kompletten. A burkolt utak felületén keletkezett csapadékvizek elvezetéséhez részben burkolt, változó fenékszélességű nyílt csapadékvíz-elvezető árkokat építenek. A fenti munkákhoz kapcsolódóan a szükséges növénytirtást és füvesítést is elvégzik.

Egy híd is létesül a földútkorrekció átvezetésére az északi bekötőút és a kerékpárút felett, valamint egy támfal az északi bekötőút és a kerékpárút között.

Az északkeleti körforgalmi csomópont északi részén közvilágítási hálózatot építenek ki, csatlakozva az első ütemben megvalósuló közvilágítási hálózathoz.

Az ajánlattételi felhívás november 3-án jelent meg december 3-ai határidővel; az önkormányzat ezt vonta vissza szakmai indokok alapján, a közbeszerzési törvény nyújtotta lehetőséggel élve.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában