Közbeszerzés

2021.10.13. 10:29

Ki takaríthatja a havat Debrecenben?

Pályázatokat várnak az utak, a járdák, a gyalogátkelők és a megállók síktalanítására és hóeltakarítására.

20210113 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Havas hangulatképek-

Fotó: Napló-archív

Az önkormányzat kivitelezőt keres Debrecen útjainak téli síktalanítására és hóeltakarítására. Az október 11-i Közbeszerzési Értesítő szerint a nyertes pályázó feladata lesz a városi, szilárd burkolatú utak nagygépes hó- és síkosságmentesítése 2022. január 1-től 2024. április 15-ig a november 15. és április 15. közötti időszakban. Az ajánlattevő vállalja, hogy 24 órás ügyeletet tart, ahonnan az önkormányzat szakembereinek jóváhagyásával irányítják a munkát. A több mint 3 millió négyzetméteres terület síkosság-mentesítésére a város egy nettó 350 millió forintos keretszerződést kötne; a keretösszeg 50 százalékának felhasználására kötelezettséget vállalnak.

Kevesebb csapadék jöhet

A felhasználási kötelezettség mértékét az időjárás kiszámíthatatlansága indokolja, ugyanis a mostanában tapasztalható átlagosnál melegebb, csapadékmentes tél előreláthatólag ritkábban teheti indokolttá a hóeltakarítást és síktalanítást.

A járdák, várakozóhelyek gépi, kézi hóeltakarítására és síktalanítására is kivitelezőt keres az önkormányzat nettó 100 millió forint keretösszegig. A munka része a város tulajdonában lévő egyes járdák, gyalog­átkelőhelyek, közösségi közlekedési megállók és kerékpárutak hó- és síkosságmentesítése 2022. január 1-től 2024. április 15-ig a november 15. és április 15. közötti időszakban. Az érintett terület több mint 223 ezer négyzetméter. Az önkormányzat kötelezettséget vállal a keretösszeg 50 százalékának felhasználására. A projektre november 5-ig lehet pályázni.

FR

Borítókép: Több mint 3 millió négyzetméternyi városi, szilárd burkolatú utat kell majd síktalanítani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában