2022 nyarán nyit a Mercure Hotel

2021.10.05. 17:36

Elérte legmagasabb pontját a belvárosban épülő négycsillagos szálloda

Remek tempót diktál a kivitelező Debrecen első nemzetközi markanév alatt futó szállodája tekintetében.

Fotó: Molnár Péter

Megtartották a Bajcsy Invest Kft. – a Szinorg Csoport projektcége – által épülő, a Bajcsy-Zsilinszky, valamint a Hatvan utca között húzódó új, négycsillagos szálloda bokrétaavatóját.

Mint kiderült, a beruházás összköltsége 8,4 milliárd forint, melyből 3,45 milliárdot az állami forrású Kisfaludy-program ad. Kósa Lajos országgyűlési képviselő a keddi eseményen kifejtette, a szálloda megépülése nemcsak turisztikai szempontból fontos, de egyben az úgynevezett Aranybika-tömbrehabilitáció első lépését is jelenti. – Szeretnénk, ha a város – melynek ez az egyik legmeghatározóbb tömbje – minél szebb lenne – mondta az országgyűlési képviselő, utalva a környéken a közelmúltban történt változásokra. Hozzátette,

a tömbbelsőben egy olyan mélygarázs kialakítása is tervben van, amely ki tudja szolgálni a parkolási igényeket.

– Ez nemcsak egy távoli, ködös álom, maga a szálloda is úgy épül, hogy könnyen össze lehessen kötni az esetleges jövőbeli parkolóhelyekkel – emelte ki Kósa Lajos, hangsúlyozva, a tömb megújítása – többek között az Aranybika bonyolultságára tekintettel – legalább 4-5 évet vehet majd igénybe.

Minden adott a sikerhez

A világ egyik vezető szállodaipari cége, az Accor tulajdonában álló Mercure márkanév alatt futó négycsillagos szálloda már a nyár közepén megnyílhat, hangsúlyozta Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója a bokrétaavatón.

Ugyanezen a helyen, 106 napja lent, a pincében álltunk, mára pedig elértük az épület legmagasabb pontját. Szeretnék mindenkit biztosítani arról, hogy 2022 júliusának második felében meg fogjuk nyitni az első nemzetközi brand alatt működő debreceni szállodát

– összegezte, hozzátéve, három-négy hónappal ezelőtt elkezdett fortyogni az építőanyagipar-piac, akár százmilliós nagyságú többletköltséget is jelentve a beruházás tekintetében, így kifejezetten hangsúlyos volt számukra a Kisfaludy-program által nyújtott támogatás megléte.

Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elismerését fejezte ki a beruházás kapcsán. – Alapvetően ilyen szinten, ilyen gyors idő alatt még senki nem teljesített, mint ennek a szállodának az esetében. A rendelkezésre álló adataink jól mutatják, hogy egy új, minőségi szolgáltatást nyújtó, az úgynevezett MICE (angolul: Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions; magyarul: előre eltervezett üzleti találkozók, jutalomutak, konferenciák, bemutatók) turizmus trendjeit maximálisan kiszolgáló szálláshely épül, ami több vendégéjszakát eredményez, nagyobb költésű vendégeket hoz, vagyis szignifikánsabb, magasabb szállodai bevételeket eredményez – összegezte, hozzátéve, egy jó fejlesztéshez szükség van jó ötletre, egy bátor beruházóra, erős városvezetésre, valamint egy határozott országgyűlési képviselőre, Debrecenben pedig minden adott ehhez.

Az eseményen elhangzott, turisztikailag ígéretesen indul az őszi szezon a városban. Szeptemberben 43 ezer, a tavalyinál 25 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el Debrecen szálláshelyein, októberben pedig már 70 ezer vendégéjszakát foglaltak le. A kapacitás növekedésével tehát a turisztikai bevételek is nőhetnek.

Elvitathatatlan fejlődés

Papp László polgármester a bokrétaavatón elmondta, gazdaságát tekintve a város egy olyan korszakát éli, mely során nincs olyan szektora, amelyik ne növekedne, fejlődne és generálna újabb és újabb munkahelyeket. – A debreceni turizmus az egyik legkomolyabb növekedési perspektívával rendelkező ágazat. Óriási szükség van a szállodai fejlesztésekre, a város kifejezetten igényli az ilyen típusú fejlesztéseket. A fejlődés egyik legkomolyabb fokmérője, hogy milyen épületek jönnek létre, ebből a szempontból is rendkívül jó teljesítménnyel rendelkezünk, legyen szó az ipari parkok, az oktatási intézmények fejlesztéséről, turisztikai, vagy gazdaságfejlesztésről.

Ez a beruházás az első nagy nemzetközi brandet is elhozza Debrecenbe, ami komoly hívószó lehet a munkaerő szempontjából is, minél több, jól képzett szakember jöhet haza külföldről, itthon kamatoztatva a kint megszerzett tudást

– tette hozzá.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában