Hajdúböszörményben kezdtek

2021.09.08. 19:32

Egyeztetéssorozatot indított a megyei önkormányzat

A következő időszakra tervezett fejlesztésekről értekeznek a településekkel.

A megyei közgyűlés július 9-ei ülésén fogadta el Hajdú-Bihar Megye Integrált Területi Programját a 2021-2027 fejlesztési időszakra vonatkozóan, a megbeszéléseken ennek részleteit taglalják – írja hivatalos oldalán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A fejlesztési elképzeléseket a következő hetekben a településekkel külön-külön is egyezteti a megyei önkormányzat. Az első állomás Hajdúböszörmény volt. A környező települések polgármesterei, jegyzői voltak jelen a szeptember 8-i megbeszélésen, ahol Tiba István, a térség országgyűlési képviselője a fejlesztések sikeres megvalósítása érdekében hangsúlyozta a megyei önkormányzattal való együttműködés fontosságát, hatékonyságát.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig ezúttal is kiemelte, míg az előző, 2014-2020-as európai uniós periódusban 48,5 milliárd forint lehívására volt lehetőség (a ciklus végére ez a többletforrásoknak köszönhetően 62 milliárdra nőtt), a 2021-2027-es időszakra mintegy 116,1 milliárd forint áll rendelkezésre. Hozzátette, ebben ezúttal Debrecen is benne van, a megyeszékhely csaknem 43 milliárd forintot tud majd felhasználni, így a megyei fejlesztésekre 73 milliárd forint jut. Pajna Zoltán bejelentette továbbá, hogy Hajdú-Bihar Megyei Integrált Területi Programját – 8 másik megye programjával együtt – már elfogadta Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Monitoring Bizottsága, így remélhetőleg hamarosan a kormány is jóváhagyja és néhány héten belül megjelenhetnek a TOP Plusz pályázati felhívások.

Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke pedig beszédében azt mondta, a megye és a megyei jogú város vonatkozásában még sohasem volt ilyen jó kapcsolat, mint most. Mint mondta, ennek többek között a pontos elszámolás és a megfelelő szakmai stáb a kulcsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában