Megkérdeztük

2021.08.03. 14:50

Drága vagy olcsó a hazai görögdinnye?

Már kapható a magyar dinnye a piacokon és az élelmiszerboltokban, kiváncsiak voltunk, hogy mit szólnak a fogyasztók az idei árakhoz.

20210716 Dunaújváros Magyar dinnye a Dunaújvárosi Városi Piacon Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Mediaworks-archív

 

Csányi Anikó

Csányi Anikó

Szeretem a görögdinnyét, de azt kell hogy mondjam, idén sokkal többért árulják, mint az előző években. Az egyik legfinomabb gyümölcs, ezért is sajnálatos, hogy ilyen drága, lehet, így nem mindenki teheti meg, hogy vásároljon.

Bodnár Sára

Bondár Sára

Reális a mostani ár, ugyanis nagyon sok munka van vele, de ezt csak az tudja, aki foglalkozik mezőgazdasággal. A hajnali fagyok és a hideg napok tönkretehetik a gyümölcsöst, ezért is tapasztalhatunk sokszor árkülönbséget.

Horváth Konrád

Horváth Konrád

Idén már többször is fogyasztottam görögdinnyét, nem tartom nagyon drágának, de olcsónak sem, aki akarja, az megveszi. Fontos nekem, ha van hazai gyümölcs, akkor azt vásároljam, ezzel is segítsem a magyar termelőket.

Brugós Erika

Brugós Erika

Nekem mindig is fontos volt, hogy magyar termékeket tegyek a kosaramba. Ha van hazai, akkor nem fogom a külföldit megvásárolni, ami nem is olyan finom. Igen, lehetne olcsóbb a magyar dinnye, de aki szereti, az megvásárolja.

Varga András

Varga András

Egyszer ettem idén hazai görögdinnyét, az nagyon finom volt, viszont drága is. Emlékszem, gyerekkoromban – körülbelül 15 évvel ezelőtt – egy dinnye került 80-90 forintba, most konkrétan egy kilóért többet kérnek.

 

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/sokan-dragalljak-a-magyar-dinnyet-5519633/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/szetarado-edes-iz-5519735/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában