Felgyorsította a járvány

2021.04.08. 17:06

Fókuszban a digitalizáció a Debreceni HR Klub fórumán

A koronavírus-járvány mindannyiunk életet átalakította. Megváltozott a munka helyszíne, a megbeszélések online, videóhíváson keresztül zajlanak. A digitális átállás felgyorsult.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni HR Klub szervezésében megvalósuló IV. Debreceni HR Szimpózium és Szakmai Fórumon a digitalizáció felerősödése következtében tapasztalható szakmai meglátásokat, megoldásokat és megközelítéseket ismerhettük meg tudományos és szakértői oldalról egyaránt.

- Arra próbáljuk ráirányítani a figyelmet, hogyan tudták a cégek a pandémia okozta változást fejlődésként megélni, hogyan tudták kreatívan átalakítani az online térre azokat a szakmai tréningeket, fejlesztéseket és rendszereket, amik már éveken keresztül hatékonyan működtek a gyakorlatban – foglalta össze a rendezvény célját megnyitójában dr. habil. Dajnoki Krisztina, egyetemi docens, a DE GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet igazgatója.

- A járvány hatása még nagy vonalakban sem határozható meg, de alkalmazkodnunk kell hozzá. Az online kommunikáció térnyerése a kommunikáció mellett az asszertivitás és konfliktuskezelés képességét helyezi előtérbe – hangsúlyozta előadásában Pató Gáborné dr. habil Szűcs Beáta, egyetemi docens.

Prof. dr. Poór József professor emeritus a krízismenedzsment jelentőségére hívta fel a figyelmet, hiszen az ilyen helyzetekre nem lehet hagyományos módon reagálni, gyakorlati és gyors lépések kellenek a megmaradás érdekében.

Vitos Albert, a HSA Group munkaerő-közvetítési üzletágvezetője előadásában kitért arra, milyen pozitív hatásai voltak a járványhelyzetnek a digitalizációra: az online megoldások miatt felgyorsultak az egyeztetések, rugalmasabbá vált a munkaerő-átszervezése, valamint a kompetencia-alapú kiválasztás került előtérbe.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában